Ψαροντουφεκάς για τον πνιγμό της 6χρονης Αμέλιας: Θυμάμαι σχετικά ψύχραιμο τον πατέρα – Ρωτούσε αν το παιδί του είναι ζωντανό (video)

Συγκλονισμένο παραμένει το πανελλήνιο από την τραγωδία στην Κορινθία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Aυγούστου όταν η 6χρονη Αμέλια πνίγηκε στη θάλασσα παρουσία του πατέρα της, ο οποίος δεν βούτηξε για να τη σώσει, επικαλούμενος προβλήματα υγείας. Για την συγκλονιστική υπόθεση μίλησε στην ΕΡΤ ο ψαροντουφεκάς Παύλος Μπούνας που ανέσυρε το άψυχο κορμάκι του παιδιού από τη θάλασσα και αντίκρυσε τον 42χρονο πατέρα της όταν ήρθε στην παραλία συνοδεία της αστυνομίας.

«Ο πατέρας ήταν σχετικά ήρεμος και ψύχραιμος»

«Όταν παρατήρησα το παιδί είδα ότι ήταν νεκρό, σε μια βάρκα από κάτω, και το έβγαλα έξω. Το παιδί ήταν μπλε στο πρόσωπο, έβγαζε νερό και φαγητό από το στόμα» δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Μπούνας. Εμφανώς σοκαρισμένος από αυτό που βίωσε στην προσπάθεια του να σώσει την 6χρονη Αμέλια ο ψαροντουφεκάς, που τυχαία βρισκόταν στο σημείο, δήλωσε ότι το κοριτσάκι «φορούσε ρούχα και παπούτσια. Η παραλία που συνέβη το περιστατικό δεν είναι πολυσύχναστη και ο καιρός κακός για αυτό και δεν είχε κόσμο».

Όπως δήλωσε στην παρουσιάστρια της ΕΡΤ, Νίνα Κασσιμάτη, «φώναξα τη γυναίκα μου λέγοντας ότι “είναι ένα παιδί νεκρό”» ανέφερε ο ψαροντουφεκάς. Ο ίδιος δήλωσε ότι κάλεσε την αστυνομία ενώ τον 42χρονο πατέρα τον συνάντησε όταν ήρθε ταυτόχρονα στο σημείο της τραγωδίας συνοδεία ενός αστυνομικού.

«Μετά από 5 λεπτά ήρθε η αστυνομία. Ακριβως από πίσω του ερχόταν και ο πατέρας. Δεν ξέρω αν είχε πάει εκείνος σε αυτούς ή τον είχαν βρει οι αστυνομικοί», διευκρίνισε ο κ. Μπούνας.

«Στις 3.07 έγινε η κλήση στην αστυνομία και ακολούθως ήρθε και το Λιμενικό», πρόσθεσε ο κ. Μπούνας.

Σχολιάζοντας την στιγμή που ο πατέρας αντίκρυσε το άψυχο σώμα του παιδιού υποστήριξε ότι ήταν «σχετικά ήρεμος και ψύχραιμος» τονίζοντας ότι τον θυμάται αμυδρά να ρωτάει τον αστυνομικό «πες μου ότι το παιδί μου είναι ζωντανό».

Σχολιάζοντας την περίεργη υπόθεση ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Αττικής, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι θα πρέπει να εξεταστεί η προσωπικότητα του 42χρονου πατέρα για το εάν ο πνιγμός της κόρης τους ήταν δυστύχημα ή υπήρχε δόλος. Τόνισε ότι «σε αυτές τις περιπτώσεις έχει μεγάλη σημασία η προσωπικότητα του εμπλεκόμενου και ποιος είναι ο βαθμός αντίληψής του». Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Ν. Αττικής, «αν και το μυαλό μας πάει συνήθως στο χειρότερο σενάριο, ωστόσο το πώς λειτουργεί κάποιος έχει τη σημασία του (..) αν λειτουργεί κάποιος παράδοξα και παράλογα πρέπει να το δούμε». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των αστυνομικών «τα συμβάντα δεν παραπέμπουν σε σκηνοθετημένο έγκλημα».

«Φρόντιζε το παιδί» δηλώνει η μητέρα της Αμέλιας

Η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Πέγκυ Μπρούσαλη, αναφέρθηκε στις εξελίξεις της υπόθεσης λέγοντας ότι ο πατέρας της 6χρονης που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους απολογήθηκε με υπόμνημα.

Η ίδια συνομίλησε με τη μητέρα και της θεία της Αμέλιας οι οποίες μέσα στον πόνο τους είπαν ότι ο κατηγορούμενος που κατηγορείται για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου φρόντιζε το παιδί, τις ημέρες που το είχε στην επίβλεψη του. Ο 42χρονος πατέρας ζήτησε να του επιτραπεί να πάει στην κηδεία της κόρης του. Η συμπεριφορά του, όπως τόνισε η δημοσιογράφος είναι περίεργη γεγονός που φάνηκε και από την επιθυμία του να συνομιλήσει με τους δημοσιογράφους μετά την τραγωδία, στο στάδιο της προσαγωγής του στον ανακριτή.

Δείτε επίσης:

Ρεπορτάζ: Πέγκυ Μπρύσαλη | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος