Γ. Καλλιακμάνης για τον πνιγμό της 6χρονης: Εγκληματική πράξη η έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο – Έχει σημασία ο βαθμός αντίληψης του πατέρα

Θέση στην περίεργη υπόθεση του πνιγμού της 6χρονης Αμέλιας στην παραλία Καλαμάκι της Κορίνθου πήρε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Αττικής, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι θα πρέπει να εξεταστεί η προσωπικότητα του 42χρονου πατέρα για το εάν ο πνιγμός της κόρης τους ήταν δυστύχημα ή υπήρχε δόλος.


«Έχει σημασία να δούμε το βαθμό αντίληψής του»

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» για την υπόθεση της Αμέλιας και την αξιοπερίεργη στάση του πατέρα της ο οποίος δεν βούτηξε για να τη σώσει, ο εκπρόσωπος των αστυνομικών, Γιώργος Καλλιακμάνης, τόνισε ότι «σε αυτές τις περιπτώσεις έχει μεγάλη σημασία η προσωπικότητα του εμπλεκόμενου και ποιος είναι ο βαθμός αντίληψής του».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Ν. Αττικής, «αν και το μυαλό μας πάει συνήθως στο χειρότερο σενάριο, ωστόσο το πώς λειτουργεί κάποιος έχει τη σημασία του».

Όπως χαρακτηριστικά είπεο κ. Καλλιακμάνης «αν λειτουργεί κάποιος παράδοξα και παράλογα πρέπει να το δούμε: Πήγε για φαγητό, έβαλε το σωσίβιο στο παιδί, έσπρωξε το παιδί στο νερό, προσπάθησε να το σηκώσει με το ένα χέρι και να το βάλει στη βάρκα για να ζωγραφίσει» είπε και πρόσθεσε ότι η εν διαστάσει σύζυγός του επιβεβαιώνει ότι ο 42χρονος κατηγορούμενος είχε άσθμα, όπως ισχυρίστηκε προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αμέτοχη στάση του στον πνιγμό του παιδιού.

Πνιγμός 6χρονης: Με υπόμνημα απολογείται ο πατέρας – Το παιδί φέρεται να ήταν φαγωμένο και ντυμένο (video)

«Όταν παιδί σου και χέρια να μην έχεις το βγάζεις με τα δόντια. Όμως αν η προσωπικότητά σου είναι τέτοια και έχεις μια ιδιαίτερη αντίληψη για τα πράγματα, ίσως για σένα να δικαιολογείται…» ανέφερε ο κ. Καλλιακμάνης.

«Το αδίκημα είναι θανατηφόρα έκθεση. Γεγονός που σημαίνει ότι ο ανακριτής που τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους δεν είχε κάποια στοιχεία που να οδηγούν στην πρόθεση. Εγκληματική παράλειψη είναι οπωσδήποτε» δήλωσε για το αδίκημα του πνιγμού ο αστυνομικός τονίζοντας ότι οι δικαστικοί που δεν άλλαξαν το κατηγορητήριο είναι έμπειροι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των αστυνομικών «τα συμβάντα δεν παραπέμπουν σε σκηνοθετημένο έγκλημα» τονίζοντας ότι «η έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο είναι εγκληματική πράξη, αλλά αν θέλεις να αποφύγεις να τιμωρηθείς για πρόθεση το σκηνοθετείς και αλλιώς…».

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος