Πρόταση δυσπιστίας – Κυριάκος Μητσοτάκης: Κάθε πρόταση δύο ψέματα, στην ομιλία του κ. Τσίπρα

«Κύριε Τσίπρα μας ανακοινώσατε ότι έχω τελειώσει πολιτικά. Φαντάζομαι ότι η εκτίμηση είναι τόσο ακριβής όσο κι όταν λέγατε ότι δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο πιθανότητα να κερδίσει εκλογές ο Μητσοτάκης», είπε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του διαστρέφοντας την αλήθεια με εικονική πραγματικότητα καταστροφής και δύο ψέματα σε κάθε πρόταση».

«Αμήχανη και αδιέξοδη πρόταση δυσπιστίας»

«Πριν από 1 1/2 μήνα είχα προβλέψει από αυτό το βήμα ότι στοίχημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  είναι να παραμείνει δεύτερο κόμμα. Ο αρχηγός του κόμματος φαίνεται να με επιβεβαιώνει με αμήχανη και αδιέξοδη πρόταση δυσπιστίας γιατί τι άλλο δηλώνει η άκαιρη αυτή πρωτοβουλία εκτός από απέλπιδα προσπάθεια να δείξει ότι ο χώρος του διατηρείται ακέραιος χωρίς δυνάμεις να φυλλοροούν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μίλησε για εσωκομματικές πληγές που άνοιξαν στο  συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ .

«Δεν παραλείψατε να εκτοξεύσετε διχαστικά συνθήματα στήνοντας δικό σας σκηνικό με πολίτες γονατιστούς να σας παρακαλούν τάχα να κυβερνήσετε.  Η αληθινη ζωή προχωράει όχι χωρίς δυσκολίες αλλά με σταθερό βήμα. Δεν χρειάζονται άλλα ψέματα ούτε άλλη τοξικότητα», επεσήμανε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Οσοι σας άκουσαν ίσως να έχουν ήδη κλείσει την τηλεόραση, λέγοντας «μια από τα ίδια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας ότι «οι πολίτες έχουν ανάγκη από σκέψεις και προτάσεις.   Ο λόγος σας , ένα κακόηχο βουητό τυφλών καταγγελιών, είπε ο πρωθυπουργός.

«Θέλετε λοιπόν, να καταδικαστεί εν μέσω πανδημίας κυβέρνηση 31 μηνών για να προκύψει ποιος;»

«Αυτός που επί 2μιση χρόνια δεν έκανε ένα απολογιστικό συνέδριο για την εκλογική του ήττα; Που δεν έχει αλλάξει ούτεε ένα από τα στελέχη της ηγετικής ομάδας που ηττήθηκε κατά κράτος; Που επικαλείται πολιτική η οποία έχει καταδικαστεί από το λαό ως η χειρότερη εμπειρία από μεταπολίτευση;», ρώτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιεί κοινοβουλευτική διαδικασία για να εξάγει τα εσωτερικά της προβλήματα.

Θυμίζετε ρήση του Σαίξπηρ ότι «η αλήθεια μπορεί να χρησιμοποιείται σα μαλακό γάντι που φοριέται και ανάποδα. Αυτό το γάντι σηκώνει η κυβέρνηση, όχι ως απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά για να μιλήσει στους πολίτες για το πως μπορεί να είναι η πατρίδα μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Δημόσια αυτοκριτική ενός Πρωθυπουργού δεν είναι μία απλή λέξη»

Λυπάμαι που η συγνώμη μου δεν έγινε αντιληπτή από όσους ποτέ δεν την διατύπωσαν. Απευθύνεται στους οδηγούς που έμειναν εγκλωβισμένοι και στους ταξιδιώτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στους συμπολίτες μας που στερήθηκαν για μέρες το ρεύμα.  Όσοι δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές θα πρέπει να μάθουν πώς η Δημόσια αυτοκριτική ενός Πρωθυπουργού δεν είναι μία απλή λέξη.  Τέτοια γεγονότα δεν πρέπει να επαναληφθούν.  Σήμερα και χθες χτυπήθηκαν μεγάλες χώρες από την κακοκαιρία, όπως οι ΗΠΑ, Δανία και Σουηδία.  Ήταν χωρίς ρεύμα δεκάδες χιλιάδες και δεν άκουσα εκεί κανένα πολιτικό κόμμα να εργαλειοποιούν το φαινόμενο.  Έχουμε το θάρρος να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να προχωρούμε σε διαρθρωτικές αλλαγές δημιουργώντας ένα ξεχωριστό υπουργείο όπως αυτό της κλιματικής κρίσης.

  Ο πρωθυπουργός επισημάνε την ανάγκη καλύτερου συντονισμού μεταξύ κεντρικού κράτους και τοπικής αυτοδιοίκησης και πιο σημαντική την πιο γρήγορη εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείριση ανάλογων κρίσεων.  Την αποκρυστάλλωση αυστηρών κανόνων στη λειτουργία των παραχωρησιούχων που διαχειρίζονται κεντρικές δομές και καλύτερη συγκρότηση επιτροπών διαχείρισης κρίσης με όλους τους συναρμόδιους στον ίδιο χώρο,  για να δρουν με βάση τη συλλογή πραγματικής πληροφορίας και προκαθορισμένων διαδικασιών.

«Αυτά για όσους κάνουν τα διδάγματα προτάγματα και λειτουργούν όχι με βάση τις κραυγές ενός κόμματος που ακόμα δεν έχει βρει να πει ούτε μία κουβέντα για την ευθύνη της ιδιωτικής εταιρείας», τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην Αττική Οδό κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας Ελπίδα.

«Το ένα τρίτο της ομιλίας σας κ. Τσίπρα ήταν για τον κύριο Φουρθιώτη»

Πήρα πήρατε αγκαλιά έναν υπόδικο ο οποίος μεγαλούργησε επί των δικών σας ημερών και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη επί των δικών μας ημερών.  Αναρωτιέμαι αν όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με τη δική σας προσέγγιση, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το  84% των ενηλίκων Ελλήνων είναι πια θωρακισμένο»

«Αν ήμασταν σε αυτό το ποσοστό το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο θα είχαμε γλιτώσει χιλιάδες συμπολίτες μας», τόνισε ενώ είπε ότι αργά αλλά σταθερά τα κρούσματα υποχωρούν.

«Δεν τελειώσαμε με την πανδημία», συνέχισε, τονίζοντας πως οι όποιες αστοχίες δεν μηδενίζουν το έργο που έχει γίνει και είπε επ’ αυτού, ότι υπερδιπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ και έχουν προσληφθεί 12.000 νέους επαγγελματίες υγείας.

«Αναρωτιέμαι αν μπορούν να τα ακούσουν εκείνοι που διαλαλούσαν ότι δήθεν δεν υπάρχουν τα εμβόλια και στη συνέχεια ότι ξεστοκάρονται. Βάζατε νάρκες και τώρα υποκρίνεστε ότι τάχα βάζατε πλάτη. Δεν ζητάμε ποιοι υποτιμούσαν τους επιστήμονες προτείνοντας κτηνιατρικά φάρμακα για θεραπείες. Αναγνώρισε ο κ. Πολάκης τον εαυτό του. Εσείς που καταψηφίζατε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός ενώ σε συνεχείς παρεμβάσεις του κ. Πολάκη, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να τον συγκρατήσει.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης της κοινωνίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Κουβέντα δεν είχατε να πείτε για το γεγονός ότι η Ελλάδα θα εμφανίσει μέσα στο 2021 ανάπτυξη πολύ πάνω από το 7%. Για το γεγονός ότι μέσα στην πανδημία η Ελλάδα παρουσίασε τη μεγαλύτερη πτώση της ανεργίας από οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Για πρώτη φορά εδώ και 4 χρόνια οι εργαζόμενοι στη χώρα ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια»

Αξίζει να θυμόμαστε ότι εδώ και δύο χρόνια η πολιτεία στήριξε με 43 δισεκατομμύρια ευρώ την πολιτεία και την κοινωνία και, κάλυψε με αμοιβές και ασφάλιση όσους δεν δούλεψαν, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκη και συνέχισε:

  Κρατήσαμε ζωντανές τις εργασίες τις θέσεις εργασίας στη χώρα.  Κουβέντα δεν είπατε ότι μέσα στην οικονομική κρίση η χώρα εμφάνισε ανάπτυξη μεγαλύτερη του 5%. Χτυπήσαμε την ανεργία τη μεγαλύτερη μορφή αδικίας μέσα στην πανδημία.  Για πρώτη φορά εδώ και 4 χρόνια οι εργαζόμενοι στη χώρα ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια.  Ο δείκτης οικονομικού κλίματος δείχνει τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας να σημειώνουν ρεκόρ εικοσαετίας.  Οι εξαγωγές και βιομηχανία κινούνται ανοδικά, αντίθετα στην εικόνα καταστροφής την οποία παρουσιάζεται. Οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων έφτασαν σε σημείο ρεκόρ τον Δεκέμβριο του 2021. Και βέβαια η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει σημαντικά τον κατώτατο μισθό την 1η Μαϊου αυτού του έτους.  Ο ΕΝΦΙΑ έχει μειωθεί  κατά 22% η συνολική φοροελάφρυνση των νοικοκυριών είναι πολύ σημαντική.

   Ξέρω πολύ καλά πως η ακρίβεια  πλήττει όλες τις οικονομίες του πλανήτη και βάζει σε κίνδυνο όλα όσα επιτεύχθηκαν.  Το επίδομα θέρμανσης θα φτάσει σε 900.000 νοικοκυριά. Οι παρεμβάσεις που κάνουμε δεν πρέπει να υπονομεύσουν τη δημοσιονομική ισορροπία κάτι που μας επιτρέπει να δίνουμε κάθε φορά έκτακτες επιχορηγήσεις.

Οι μαθητευόμενοι μάγοι και τα λεφτά δέντρα ανήκουν πια σε άλλες εποχές.  Σήμερα είναι η εποχή της αλήθειας και της ανάπτυξης για όλους, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Δεν υπάρχει βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη χωρίς κοινωνική συνοχή»

«Δεν υπάρχει επιτυχημένη επιχείρηση χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους.  Αυτούς που επιτέλους με την ηλεκτρονική κάρτα θα έχουν εγγυημένη αναγνώριση των υπερωριών τους,  ένα ασφαλές πλαίσιο για την τηλεργασία, περισσότερες άδειες και για τους δύο γονείς.  Ερχόμαστε να ζητήσουμε νέα παιδιά που δεν είχαν δουλέψει πριν στη ζωή τους 1200 ευρώ 600 την επιχείρηση 600 για τον νέο.  Προχωρούμε σε σημαντικές θεσμικές τομές όπως η ασφαλιστική μεταρρύθμιση με την δημιουργία του ατομικού κουμπάρα τις επικουρικές συντάξεις,  η οποία προσφέρει τελικά στα νέα παιδιά υψηλότερες συντάξεις αλλά και στο μέτωπο των πιο αδύναμων μιλούν τα ίδια τα δεδομένα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Αυτή η κυβέρνηση επενδύει στην άμυνα της χώρας»

Σήμερα η Ελλάδα έχει ισχυρές συμμαχίες όπως αυτές με την ΗΠΑ και τη Γαλλία.  Τα πρώτα Ραφάλ πετάνε στους ελληνικούς ουρανούς και ξεκίνησαν ήδη να έρχονται και οι νέες φρεγάτες γιατί αυτή η κυβέρνηση επενδύει στην άμυνα της χώρας. Γιατί χωρίς ισχυρή άμυνα δεν υπάρχει ισχυρή αυτοπεποίθηση και αξιόπιστη εξωτερική πολιτική.  Συνάπτουμε συμφωνίες που κατοχυρώνουν τα δικαιώματα μας στη θάλασσα και εδραιώνουν τις φιλίες μας από το Ισραήλ και τον αραβικό κόσμο.

«Η σημερινή πρόταση δυσπιστίας είναι μία κίνηση απελπισίας καταδικασμένη να αποτύχει»

Δύο πρώην πρωθυπουργοί ο κύριος Σαμαράς και ο κύριος πικραμένος τέσσερα στελέχη του κόμματος μας οι κύριοι Αβραμόπουλος Γεωργιάδης, Λυκουρέτζος και Σαλμάς στοχοποιήθηκαν στο πλαίσιο της σκευωρίας της Novartis.  Όλες αυτές οι υποθέσεις αρχειοθετήθηκαν από τη δικαιοσύνη, είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε:

   «Πότε θα έχετε το θάρρος να ζητήσετε συγγνώμη στην πιο άγρια σκευωρία η οποία κατασκευάστηκε ποτέ;  Ντροπή σας!  Και μας κάνετε κηρύγματα και το κράτος δικαίου.

Στόχος μου δεν είναι να συμβάλλω στο τοξικό κλίμα στο οποίο αισθάνεται άνετα o αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.  Για μένα κάθε κρίση είναι στιγμή αγωνίας και ευθύνης. Για εσάς όμως αποτελεί ευκαιρία για πολιτικό γιουρούσι.  Η σημερινή πρόταση δυσπιστίας είναι μία κίνηση απελπισίας καταδικασμένη να αποτύχει.  Η δική μας παράταξη είναι ανοιχτή σε κάθε  γόνιμη ιδέα από κάθε ρεύμα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος