Α. Τσίπρας: Έχετε τελειώσει πολιτικά κ. Μητσοτάκη

«Αποτύχατε κύριοι της κυβέρνησης, αποτύχατε με μεγάλο κόστος για τον ελληνικό λαό, αλλά το χειρότερο είναι ότι συμπεριφέρεστε σαν να πιστεύετε την προπαγάνδα που εσείς κατασκευάζετε. Που την κατασκευάζετε για να την καταναλώνουν οι πολίτες, αλλά τελικά την καταναλώνετε εσείς, οι πολίτες έχουν πάθει ανοσία», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αλήθεια, έχετε συναίσθηση της πραγματικότητας; Ή είστε θύματα αυτής της προπαγάνδας και πρώτος εσείς ζείτε κλεισμένος σε μια γυάλα των αυλοκολάκων της συμφοράς και των δημοσκόπων της χαράς», ρώτησε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντάς του πως «όταν ένας πρωθυπουργός γίνεται ανέκδοτο, αντικείμενο λοιδορίας και σαρκασμού, έχει τελειώσει και δεν το ξέρει».

«Τελειώσατε, όχι μόνο γιατί αποτύχατε με τεράστιο ανθρώπινο, οικονομικό, και κοινωνικό κόστος σχεδόν σε όλα τα κρίσιμα που διαχειριστήκατε. Στην πανδημία, στις φωτιές, στην ακρίβεια, στον τελευταίο χιονιά, που φέρει την υπογραφή της οριστικής σας χρεοκοπίας. Αλλά κυρίως γιατί την ώρα που αποτυγχάνετε παταγωδώς σε όλα, εσείς συνεχίζετε μια άθλια επικοινωνία, συνεχίζετε με τρόπο προκλητικό να πιστεύετε ότι δεν είστε πρωθυπουργός που λογοδοτεί, αλλά πρίγκιπας που η εξουσία του ανήκει ως κληρονομικό δικαίωμα. Μόνο κτίζετε το δικό σας καθεστώς με χρήματα φορολογουμένων. Την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των νοικοκυριών δεν έχει να βγάλει το μήνα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Ήρθατε μετά από μια δραματική περιπέτεια για χιλιάδες συμπολίτες μας και αντί να απολογηθείτε στους πολίτες – γιατί μιας από τις βασικές υποσχέσεις ήταν επιτελικό κράτος και έχετε φτιάξει επιτελικό χάος – αντί να πείτε αποτύχαμε, είχατε το θράσος να μας κουνήσετε το δάχτυλο με ασπίδα το Μάτι», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Το Μάτι ήταν και παραμένει ένα συλλογικό τραύμα που απαιτεί σεβασμό σεμνότητα και όχι μικροκομματικά παιχνίδια για να αποκρύψετε δικές σας ευθύνες», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

«Πού ήταν αλήθεια εκείνος ο σύμβουλός σας που βγάζατε στα κανάλια; Ο Συνολάκης να σας δώσει το σχέδιο σας για να εκκενώσετε την Μαραθώνος, την Αττική Οδό σε 25 λεπτά; Θάφτηκαν όλα στο χιόνι. Αυτό το περιβόητο 112 που ήταν; Όταν έμειναν άνθρωποι μέσα στην παγωνιά. Πού ήταν για να τους στείλετε μήνυμα για να επιβιώσουν τόσες ώρες; Που ήταν το κράτος; Ακόμα και ο Στρατός την Τρίτη το πρωί που επιχειρούσαν για απεγκλωβισμό έλαβαν εντολή να αφήσουν ό,τι κάνουν για να πάνε στην έξοδο 10 που ήταν μαζεμένα τα τηλεοπτικά συνεργεία» ανέφερε.

«Βέβαια μας είπατε ότι ζητήσατε συγγνώμη παρ’ότι όλοι καταλάβαμε ότι μας είπατε ότι όλοι οι άλλοι φταίνε. Φταίει το χιόνι που έπεσε μεσημέρι ενώ συνήθως πέφτει νύχτα. Φταίει η ΕΜΥ που δεν σας ενημέρωσε. Φταίνε Δήμαρχοι και περιφερειάρχες. Οι Παραχωρησιούχοι και η εταιρεία τρένων. Όλοι οι άλλοι», πρόσθεσε.

«Δεν αρκεί μία συγγνώμη για να καθαρίσετε», συνέχισε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στην Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «χρωστάτε 23.000 συγγνώμες, μια συγγνώμη για κάθε μια χαμένη ζωή από την πανδημία, καθώς επιλέξατε να μην ενισχύσετε το ΕΣΥ και αν το κάνατε οι μισοί θα είχαν σωθεί. Εσείς χωρίς ντροπή λέγατε ότι δεν έχετε τέτοια μελέτη», είπε.

«Μας λέτε για να πεισθούμε ότι φταίνε οι άλλοι και πως κάνατε κρίσιμες συσκέψεις χωρίς να κρατάτε πρακτικά. Ο μόνος που κράταγε πρακτικά σε αυτή τη κυβέρνηση ήταν ο Φουρθιώτης. Κανείς άλλος δεν κρατούσε πρακτικά. Ξέχασα, μας είπατε μια συγγνώμη και καθαρίσατε. Από τότε που βρέθηκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο», τόνισε.

«Χρωστάτε συγγνώμη, 103 στις οικογένειες όσων χάθηκαν στο Μάτι. Εσείς προσωπικά κάνατε τις χαμένες ζωές εκλογικό σας σκαλί. Ενώ ξέρατε πώς, γιατί και σε πόσο ελάχιστο χρόνο συντελέστηκε αυτή η τραγωδία», είπε σε έντονο ύφος.

«Τι σας εμποδίζει να προκηρύξετε εκλογές κ. Μητσοτάκη;», διερωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η δημοκρατία περιορίζεται, αλλά δεν καταργείται από την πανδημία», προσέθεσε και απαρίθμησε χώρες στις οποίες έχουν διεξαχθεί εκλογές εν μέσω κορονοϊού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναρωτήθηκε: «Με ποια αξιοπιστία θα συνεχίσετε να κυβερνάτε ενώ η χώρα αντιμετωπίζει δυσκολίες;».

«Παράγετε περισσότερα δεινά, διαφθορά και ψέμα απ’ όσα ο λαός μπορεί να καταναλώσει», είπε.

«Ο κόσμος δεν έχει να βγάλει τον μήνα με τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας. «Κι εσείς σπεύσατε να ιδιωτικοποιήσετε τον τομέα της ενέργειας».

«Κύριε Μητσοτάκη είστε σίγουρος ότι κυβερνάτε εσείς αυτή τη χώρα ή μήπως οι Φουρθιώτιδες»; είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι η πρώτη φορά που η νύχτα έχει διεισδύσει στο Μέγαρο Μαξίμου. Γνωρίζατε ότι η μισή σας κυβέρνηση έκανε εξυπηρετήσεις σε έναν υπόδικο; Πώς το δεξί σας χέρι διαπραγματευόταν μαζί του; Το γνωρίζατε ή το αγνοούσατε; Ξέρατε ότι αυτός έστηνε εταιρείες βιτρίνα για να εισπράττει από το Κράτος»; τόνισε ο κ. Τσίπρας λέγοντας πως μια είναι η επιλογή αξιοπρέπειας: «Να παραιτηθείτε και να προκηρύξετε εκλογές. Να σας κρίνει ο λαός, πριν να είναι αργά για εσάς και τη χώρα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος