Πόλεμος στην Ουκρανία: Aερομαχίες κοντά στο Κίεβο – Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο (video)

Με σφοδρότητα εξελίσσεται η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία όπου μετά τις χερσαίες και πυραυλικές επιθέσεις έχουν ξεκινήσει οι αερομαχίες κοντά στο Κίεβο.

Οι εικόνες που κατέγραψαν τα διεθνή πρακτορεία είναι συγκλονιστικές, με τους πιλότους των ρωσικών και των ουκρανικών μαχητικών αεροσκαφών να επιδίδονται σε επικίνδυνους ελιγμούς.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτόπτες μάρτυρες αναρτούν βίντεο με τις αερομαχίες που εκτυλίσσονται σε αρκετές πόλεις καθώς και από τα συντρίμμια.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται ο καπνός που προκλήθηκε μετά από την κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου λίγο έξω από το Κίεβο.

Οι μάχες από αέρος και στεριάς μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι σφοδρές και συχνά γίνονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Aερομαχίες κοντά στο Κίεβο – Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο (video)

Επισήμως οι αρχές της Ουκρανίας επιβεβαίωσαν την κατάρριψη ουκρανικού στρατιωτικού αεροσκάφους που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας με ανάρτησή του στο Facebook νωρίτερα είχε κάνει  γνωστό ότι κατέρριψε πέντε ρωσικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

«Σύμφωνα με τη Διοίκηση των Μικτών Δυνάμεων, σήμερα, στις 24 Φεβρουαρίου, καταρρίφθηκαν 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο του επιτιθέμενου. Οι Μικτές Δυνάμεις δίνουν μια άξια απόκρουση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Στρατιωτικές μονάδες βρίσκονται στις θέσεις τους. Ο εχθρός δέχεται απώλειες. Μείνετε ήρεμοι και πιστέψτε στους Ουκρανούς αμυντικούς. Μαζί θα κερδίσουμε! Δόξα στην Ουκρανία!», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Ρεπορτάζ: Ρίτσα Καστάνη | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος