Παιδεία -ν/σ: Πάγωμα μέχρι το τέλος της πανδημίας ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας- Σφοδρή αντιπαράθεση

«Η κυβέρνηση έχει αρχίσει να χάνει εντελώς τον έλεγχο και της πανδημίας και τον πολιτικό έλεγχο και οδηγείται σε αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις», κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε σε όλους τους τόνους την απόσυρση του νομοσχεδίου και την επαναφορά του μετά το τέλος της πανδημίας. “Να αναλάβετε την ευθύνη και για τη συρρίκνωση της δημοκρατίας και κυρίως για το γεγονός ότι εάν δεν αναστείλετε τη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης σήμερα θα υπάρξουν ευλόγως αντιδράσεις και ευλόγως διαμαρτυρίες και ευλόγως διαδηλώσεις, οι οποίες πιθανόν και να επιδεινώσουν την επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και σε άλλες πόλεις”, είπε.

Απευθυνόμενος προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ανέφερε: «Οδηγείστε σε αποφάσεις απαράδεκτες και μεθοδεύσεις αντιδημοκρατικές. Φέρνετε με επιμονή ένα νομοσχέδιο στα μουλωχτά, για να το περάσετε σε κατάσταση πανδημίας, ενώ γνωρίζετε ότι δεν έχει διεξαχθεί ουσιαστικός διάλογος αλλά και ενώ γνωρίζετε ότι η Βουλή λειτουργεί σε ειδικό καθεστώς και έχετε όλους τους φορείς αλλά και στελέχη του κόμματός σας απέναντί σας”.

Η Νίκη Κεραμέως απαντώντας, τόνισε: “Στα αλήθεια είπε ότι φέρνουμε αυτό το νομοσχέδιο στα μουλωχτά. Η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι κλειδώνουμε τη Βουλή όσο διαρκεί η πανδημία. Είναι η ίδια πρόταση με αυτή του κλείστε τα σχολεία”.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε παγκόσμια πρωτοτυπία την ανακοίνωση τρίτου lockdown ενώ ακόμα δεν έχει τελειώσει το δεύτερο και επανήλθε με νέα επίθεση στην κα Κεραμέως λέγοντας ότι εξομοίωσε επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων κολλεγίων τριετούς φοίτησης με πτυχία ΑΕΙ”.

Παράλληλα αποσαφήνισε τις αναφορές του στη συνέντευξη του για το ρίσκο που έχουν οι διαδηλώσεις. Έκανε μάλιστα λόγο για γκεμπελικές μεθόδους, κατηγορώντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη για παραποίηση της χθεσινής δήλωσής του υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε είπε πως αναλαμβάνει το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι αλλά ότι αν η κυβέρνηση συνεχίσει και υπάρξουν διαδηλώσεις δέχεται πως υπάρχει ρίσκο.

Απάντηση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη:

“O κ. Τσίπρας σήμερα στη Βουλή προσπάθησε να ανασκευάσει τη χθεσινή δήλωσή του, ότι δέχεται το ρίσκο να κολλήσουν κορονοϊό κάποιοι άνθρωποι σε μια συγκέντρωση.

Από τη δήλωσή του στη Βουλή προκύπτει σαφώς ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την έννοια της πολιτικής ευθύνης. Κατά τον κ. Τσίπρα «δέχομαι την ευθύνη» δεν σημαίνει «αναλαμβάνω την ευθύνη». Αφήνουμε τα συμπεράσματα στους πολίτες. Τον ρωτάμε επίσης ευθέως:

Από τη στιγμή που δέχεται το ρίσκο, ποια είναι η θέση του για την προγραμματιζόμενη αυριανή συγκέντρωση;

Θα συμμετάσχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή και σε άλλες διαδηλώσεις, τη στιγμή που η κοινωνία δίνει σκληρή μάχη για την ανάσχεση της πανδημίας;

Αναμένουμε την απάντησή του”.

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωράει σε «αθλιότητες» προκειμένου να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα» ειδικά μετά το «φιάσκο» του πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Επικρίνοντας και την ΕΡΤ, υποστήριξε «ανάρτηση οδηγιών από τον αόρατο αρχισυντάκτη» της ΕΡΤ, για τη μη προβολή πλάνων από την Ικαρία και του Δημήτρη Λιγνάδη «με άλλους», αφήνοντας αιχμές κατά και της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη περί «κάλυψής» του, ενδεχομένως «με άνωθεν εντολές».

Ως τρίτη «αθλιότητα», χαρακτήρισε την «προσπάθεια» της ΝΔ από χτες να «εξισώσει το κορονογλέντι της Ικαρίας» με την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στην Πάτρα, όπου, «μπροστά σε κάμερες» και «τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας» συναντήθηκε με εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων, ιδίως της εστίασης.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος