Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση (live)

Συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το νομοσχέδιο ψηφίζεται αύριο. Στις 3 το μεσημέρι αναμένεται να μιλήσει η υπουργός Νίκη Κεραμέως επί του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ωστόσο νωρίτερα απαντώντας στην κριτική του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη για την κατάσταση στα σχολεία με αφορμήτην πανδημία τόνισε ότι αν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ τα σχολεία θα ήταν κλειστά από την πρώτη έως την τελευταία ήμερα της πανδημίας και θα είχε πέσει “μαύρο” στην τηλεκπαίδευση.

Παρέμβαση υπήρξε και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που φέρνει προς ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. “Ενώ βρισκόμαστε σε κρίσιμη στιγμή εν μέσω πανδημίας και αύριο κλείνουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, εσείς επιμένετε να νομοθετείτε μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Δεν προκαλείτε μόνο την πλειοψηφία αλλά και την Δημοκρατία. Βρίσκετε ευκαιρία να τα περάσετε όλα στα μουλωχτά χωρίς θόρυβο και ενώ η πλειοψηφία βρίσκεται σε αντίθεση”, είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε και τις «επικοινωνιακές αθλιότητες», όπως τις χαρακτήρισε, που συνόδευσαν την διαχείριση της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ικαρία.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση σημειώθηκε νέα πολιτική αντιπαράθεση καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε το «πάγωμα» του νομοσχεδίου και τα άλλα κόμματα την απόσυρση του.
Η υπουργός Παιδείας στην ομιλία της τόνισε πως «Όταν υπάρχει ζήτημα ασφαλείας, ζήτημα αξιόποινων πράξεων, ζήτημα εγκλημάτων του ποινικού δικαίου, όλοι οι δημόσιοι χώροι είναι ίδιοι. Και στους χώρους των ΑΕI εφαρμόζεται όπως παντού στην ελληνική επικράτεια από αστυνομικά όργανα, ο νόμος του κράτους», σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.

Οι αιχμές περί αντισυνταγματικότητας που άφησαν  οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφεραν και την σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των κοινοβουλευτικών  εκπροσώπων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Εγγεγραμμένοι είναι περισσότεροι απο 100 ομιλητές. Κάθε ομιλητής δικαιούται επτά λεπτά ομιλίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος