Παγκόσμια μάχη για την ανάσχεση του κορονοϊού-Έκτακτη συνεδρίαση των Υπ. Υγείας της ΕΕ- Τι ζήτησε ο Β. Κικίλιας (video)

Μέχρι τώρα 86 χώρες έχει χτυπήσει ο κορονοϊός με τα επίσημα καταγεγραμμένα κρούσματα να ξεπερνούν πλέον τις 100.000. Πάνω από 3.400 είναι οι νεκροί, ενώ  οι ασθενείς  που ανάρρωσαν ανέρχονται σε 55.700. “Ύψιστη προτεραιότητα για όλες τις χώρες η αναχαίτιση της επιδημίας”, δηλώνει ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.  Την ίδια ώρα, συντονισμό και αλληλεγγύη ζητά η ΕΕ από τα κράτη μέλη για την αντιμετώπιση της απειλής του κορονοϊού, καθώς όπως επισήμανε η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου «η προστασία των πολιτών παραμένει κύρια προτεραιότητα».Συνεργασία και ενημέρωση και σε πολιτικό επίπεδο ζήτησε από τους ομολόγους του ο Β. Κικίλιας.

ΠΟΥ: Αναχαίτιση της επιδημίας

Όλες οι χώρες θα πρέπει να καταστήσουν κορυφαία προτεραιότητά τους την αναχαίτιση της επιδημίας του Covid-19, προέτρεψε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο ΠΟΥ τόνισε ότι η αντιμετώπιση της επιδημίας απαιτεί τη συνεργασία των χωρών και επαίνεσε το Ιράν επειδή «ενεργοποιήθηκε» για να περιορίσει την εξάπλωση του κοροναϊού.

«Είμαστε στα πρόθυρα να φτάσουμε τα 100.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Αντανόμ Γκρεμπρεγιεσούς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. Η επιδημία «εξαπλώνεται γεωγραφικά και είναι βαθιά ανησυχητική», πρόσθεσε.

«Εξακολουθούμε να συστήνουμε σε όλες τις χώρες να καταστήσουν τον περιορισμό της ύψιστη προτεραιότητά τους», υπογράμμισε.

Με βάση την καταμέτρηση που κάνει το πρακτορείο Reuters, τα κρούσματα έχουν ήδη ξεπεράσει τις 100.000 σε όλον τον κόσμο και ανέρχονται σε περίπου 100.300.

Συνεδρίαση Υπουργών Υγείας ΕΕ

Οι επισημάνσεις της Κύπριας Επιτρόπου στο δεύτερο έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας, με συμμετοχή και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, εστίασαν στην ανάγκη μεγαλύτερης συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών για ανταλλαγή πληροφοριών αναφορικά με τα κρούσματα και την εξέλιξη της θεραπείας που λαμβάνουν, την προετοιμασία για τα επόμενα σενάρια καθώς αντιμετωπίζουμε μια διαρκώς εξελισσόμενη κατάσταση, την ενημέρωση των πολιτών για τη σημασία της προσωπικής υγιεινής, την ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη οι αποφάσεις σχετικά με μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις και ακόμη να λαμβάνουν λογικές ταξιδιωτικές αποφάσεις, αποφεύγοντας τις πληγείσες περιοχές όποτε είναι δυνατόν.

Ειδική αναφορά έγινε στην ανάγκη να διασφαλιστεί επαρκής ιατρικός εξοπλισμός και προστατευτικός εξοπλισμός, καθώς ήδη αντιμετωπίζονται μεγάλες ελλείψεις στην αγορά και πολλές χώρες παραγωγοί έχουν περιορίσει τις εξαγωγές τους.

Για το λόγο αυτό η Στέλλα Κυριακίδου ζήτησε να υποστηριχθούν 20 κράτη μέλη σε εξοπλισμό ατομικής προστασίας με προσφορές αλληλεγγύης από τις άλλες χώρες έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η κινητοποίηση αυξάνεται ευθέως ανάλογα με την αύξηση και των κρουσμάτων και η Επιτροπή ανακοίνωσε πενταπλασιασμό του ποσού που είχε διαθέσει για κατεπείγουσα έρευνα σχετικά με την ανάπτυξη εμβολίων, τη θεραπεία και τη διάγνωση του COVID-19.

Από €10 εκατομμύρια ευρώ διατίθενται άμεσα € 47,5 εκατομμύρια ευρώ μέσω του προγράμματος Horizon. Αυτή την ώρα υπάρχει ανησυχία ακόμη και στο κτήριο του Συμβουλίου, όπου βρίσκομαι, καθώς έχουν εκδηλωθεί αρκετά κρούσματα, παντού υπάρχουν αντισηπτικά διαλύματα και οδηγίες στους νιπτήρες για καλό πλύσιμο των χεριών.

Στα θεσμικά όργανα, οι περισσότερες συνεδριάσεις γίνονται πλέον με τηλεδιασκέψεις, ενώ για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί κατ’ εξαίρεση στις Βρυξέλλες αντί του Στρασβούργου η πενθήμερη σύνοδος της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να περιοριστούν οι κίνδυνοι από τη μετακίνηση μεγάλου αριθμού προσώπων.

Κικίλιας: Συνεργασία και ενημέρωση

Στην τοποθέτησή του, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό τα κράτη- μέλη να ανταλλάσουν πληροφορίες για τα μέτρα που λαμβάνουν όχι μόνο σε επιστημονικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κικίλιας πρότεινε την ενίσχυση της ψηφιακής πλατφόρμας του ECDC με τα πολιτικά μέτρα στα οποία προχωρά η κάθε χώρα καθημερινά έτσι ώστε να υπάρχει on time ενημέρωση για τις ενέργειες που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ο Υπουργός Υγείας υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία διεξαγωγής κοινών διαγωνισμών για την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού (πχ μάσκες, αντισηπτικά, κλπ) στο πνεύμα της αλληλεγγύης των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Μετά τη λήξη του Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε:«Πρότεινα ξανά στους Ευρωπαίους ομολόγους μου τη δημιουργία κοινής ηλεκτρονικής πλατφόρμας έτσι ώστε να μπαίνουν on time όλες οι πολιτικές των κρατών-μελών και να υπάρχει απευθείας ενημέρωση για τα επιμέρους μέτρα τα οποία παίρνουν για τον κορονοϊό. Η πρώτη προτεραιότητα της Ελλάδας και του υπουργείου Υγείας έχει να κάνει με τις ευπαθείς ομάδες, με τους ηλικιωμένους, με αυτούς οι οποίοι ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν τα σημαντικότερα προβλήματα από αυτή την κρίση Δημόσιας Υγείας. Είμαστε οργανωμένοι με τα νοσοκομεία μας, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, με το ΕΚΑΒ, με τους επιδημιολόγους, τους λοιμωξιολόγους και αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τον αποκλεισμό διάθεσης μασκών από τη Γαλλία και τη Γερμανία, ο υπουργός υγείας τόνισε:«Βλέπω τεράστια αλληλεγγύη, οι Υπουργοί είναι αφοσιωμένοι σε κοινές δράσεις για κοινές προμήθειες στην περίπτωσή μας. Φυσικά πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τα εθνικά μέτρα αλλά αυτό που είδαμε σήμερα ήταν τις προσπάθειες από την Επιτροπή, το ECDC, τον Περιφερειακό Δντη του ΠΟΥ κ. Kluge που ήταν εκεί για να να καταλήξουν σε κοινές δράσεις. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος: η αλληλεγγύη για να αντιμετωπιστούν τέτοια θέματα δημόσιας υγείας».

Η πορεία του κορονοϊού στον κόσμο

Και δεύτερος εργαζόμενος στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό, αναγκάζοντας την πρέσβειρα της Κροατίας να ακυρώσει μια συνάντηση και να τεθεί αυτοβούλως σε καραντίνα, όπως έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.

Πρόκειται για τον δεύτερο εργαζόμενο στο Συμβούλιο που ασθενεί και τον τρίτο συνολικά στους θεσμούς της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Ο ασθενής έχει τεθεί σε απομόνωση από την Τρίτη. Όλα τα πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή μαζί του για περισσότερα από 15 λεπτά την προηγούμενη ημέρα κλήθηκαν να αυτοαπομονωθούν και να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Οι ισραηλινές αρχές, σε συντονισμό με την Παλαιστινιακή Αρχή, εμπόδισαν σήμερα την είσοδο και την έξοδο επισκεπτών στη Βηθλεέμ, έναν από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς στα Παλαιστινιακά Εδάφη, μετά την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω του εντοπισμού κρουσμάτων του Covid-19.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στην περιοχή ανέφερε ότι περίπου 20 πούλμαν είχαν μπλοκαριστεί στο φυλάκιο ελέγχου στην είσοδο της Βηθλεέμ. Η πόλη, όπου βρίσκεται η Βασιλική της Γεννήσεως, απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από την Ιερουσαλήμ.

Άλλοι τουρίστες, που βρίσκονται μέσα στην παλαιστιανιακή πόλη και αιφνιδιάστηκαν από την απαγόρευση εισόδου-εξόδου, αναζητούσαν κάποιον τρόπο να φτάσουν στην Ιερουσαλήμ παρακάμπτοντας τα στρατιωτικά φυλάκια, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

“Επιβεβαιώνω ότι τα τουριστικά λεωφορεία δεν μπορούν πλέον να μπουν στη Βηθλεέμ”, δήλωσε ο Μίκι Ρόζενφελντ, ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας που ελέγχει το φυλάκιο εισόδου. “Μετά τον εντοπισμό (κρουσμάτων) του κοροναϊού στη Βηθλεέμ, ελήφθη μια απόφαση χθες από το υπουργείο άμυνας, σε συντονισμό με την Παλαιστινιακή Αρχή, για να εμποδίσουμε κάθε μετακίνηση, από και προς την πόλη, από τουρίστες και κατοίκους”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Αρχή 16 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό στη Δυτική Όχθη, οι εννέα εκ των οποίων στη Βηθλεέμ. Την Πέμπτη κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διατάχθηκε το κλείσιμο της Βασιλικής και απαγορεύτηκε για δύο εβδομάδες η διαμονή τουριστών στην περιοχή της Βηθλεέμ.

Ανοικτά των ακτών του Σαν Φρανσίσκο παραμένει το κρουαζιερόπλοιο “Grand Princess”, που ανήκει στην ίδια εταιρεία με το Diamond Princess μετά το θάνατο ενός επιβάτη που είχε ταξιδέψει με αυτό. Ελικόπτερα της ακτοφυλακής ρίχνουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να υποβληθούν σε εξετάσεις οι τρεις επιβάτες, που έχουν λάβει εντολή να μην βγουν από τις καμπίνες τους.

Η εταιρεία Apple ζήτησε σήμερα από τους εργαζομένους της στην έδρα της στη Σίλικον Βάλεϊ να εργάζονται στο εξής από το σπίτι τους, εφόσον αυτό είναι εφικτό, για “προληπτικούς λόγους”, επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπός της μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Ένα πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού καταγράφηκε στο Τόγκο, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας, διευκρινίζοντας πως η «ασθενής ηλικίας 42 ετών» έφθασε από το Μπενίν μέσω των χερσαίων συνόρων.«Πρόκειται για μια ασθενή ηλικίας 42 ετών, που κατοικεί στο Λομέ με την οικογένειά της», αναφέρει σε δελτίο Τύπου η κυβέρνηση.

Άλλοι δύο άνθρωποι πέθαναν από τον κοροναϊό στη Γαλλία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα αυτή στους εννέα, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 190 φθάνοντας τα 613, ανέφερε το υπουργείο Υγείας στην ιστοσελίδα του.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνολικά 163 άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό, από 115 που ήταν προηγουμένως, δήλωσαν σήμερα οι ιατρικές αρχές. Ένας άνθρωπος έχει πεθάνει από τον ιό, δήλωσαν το υπουργείο Υγείας και η υπηρεσία Δημόσια Υγεία της Αγγλίας (PHE).Ορισμένα βρετανικά ΜΜΕ ανέφεραν νωρίτερα σήμερα ότι υπήρξε και δεύτερος θάνατος.

Δύο μέλη του προσωπικού της British Airways βρέθηκαν θετικά στον κοροναϊό, έχουν απομονωθεί και αναρρώνουν κατ΄οίκον, ανέφερε σήμερα η αεροπορική εταιρία.

Στην Ολλανδία, ο επιβεβαιωμένος αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σήμερα στα 128, από 82 χθες, δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές, και η χώρα κατέγραψε τον πρώτο θάνατο από τον ιό. Το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα είναι ένας 86χρονος που πέθανε σε νοσοκομείο του Ρότερνταμ.

Η Ελβετία ζήτησε σήμερα από τους πολίτες της άνω των 65 ετών και όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τις αγορές σε καταστήματα τις ώρες αιχμής και να περιορίσουν τις μη αναγκαίες επαφές.

Το πρώτο κρούσμα στην Ελβετία καταγράφηκε στις 25 Φεβρουαρίου στο καντόνι του Τιτσίνο, στα σύνορα με την Ιταλία. Έκτοτε, 210 κρούσματα έχουν καταγραφεί στα 20 από τα 26 ελβετικά καντόνια και στο πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν, σύμφωνα με τον πρόσφατο επίσημο απολογισμό. Χθες, η Ελβετία ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο από τον Covid-19, μιας ηλικιωμένης που αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα υγείας.Ο ίδιος πρόσθεσε πως ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του από τον κοροναϊό, όπως δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές χθες.

Πέντε άνθρωποι απεβίωσαν στην Ισπανία αφού προσβλήθηκαν από τον νέο κοροναϊό, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 80, φθάνοντας τα 345, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι ισπανικές αρχές.

Καταγράφηκαν 13 νέα κρούσματα στη Σιγκαπούρη και το πρώτο κρούσμα στο Περού.

Δώδεκα νέα κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο στον Νείλο.

60 μέλη του προσωπικού νοσοκομείου του Κορκ σε αυτοαπομόνωση έπειτα από το πρώτο κρούσμα μετάδοσης στην κοινότητα.

Η Κολομβία επιβεβαίωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα κοροναϊού και έτσι προστίθεται στις άλλες χώρες της Νότιας Αμερικής που έχουν αναφέρει κρούσματα της ταχέως εξαπλούμενης νόσου. H ασθενής, 19 ετών, είχε επισκεφθεί το Μιλάνο της Ιταλίας, αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Εντοπίστηκε ένα νέο κρούσμα στο Βιετνάμ, το πρώτο μετά από τρεις εβδομάδες.

Στην Ιταλία, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία των ιταλικών αρχών τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα είναι πλέον 3.916. Οι νεκροί ειναι 197, ενώ 523 ασθενείς έχουν ιαθεί. Παράλληλα, η κυβέρνηση της Ρώμης ετοιμάζεται να προχωρήσει σε χιλιάδες προσλήψεις στον τομεα της δημόσιας υγείας, ενώ ενισχύει και τις μονάδες εντατικής θεραπείας. Την ίδια ώρα, οι δίκες σταματούν μέχρι τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι υγειονομικές αρχές της Βόρειας Μακεδονίας επιβεβαίωσαν, πριν από λίγο, δύο ακόμη κρούσματα του κοροναϊού, ανεβάζοντας σε τρία συνολικά τα περιστατικά ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τη νόσο στη χώρα.

Επιπτώσεις στην οικονομία

Παρά τα ισχυρά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, η Γουόλ Στριτ τελεί υπό μεγάλη πίεση και νευρικότητα λόγω της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού. Γύρω στις 16.40 ώρα Ελλάδος, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης υποχωρούσε κατά 2,66% και διαμορφωνόταν στις 25.426,62 μονάδες.

Ο δείκτης εταιριών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq υποχωρούσε κατά 2,44% στις 8.523,29 μονάδες.Ο δείκτης S&P 500, που αντιπροσωπεύει τις 500 μεγαλύτερες εισηγμένες επιχειρήσεις στη Γουόλ Στριτ, κατέγραφε πτώση 2,67%, και διαμορφωνόταν στις 2.943,22 μονάδες.

Οι επενδυτές συνέχιζαν σήμερα να σπεύδουν στα χρηματοοικονομικά προϊόντα που θεωρούνται µετοχές υψηλής εξασφάλισης, όπως το χρέος των ΗΠΑ. Ένδειξη της πολύ μεγάλης ζήτησης , το επιτόκιο των αμερικανικών δεκαετών ομολόγων έπεσε για πρώτη φορά κάτω από το όριο των 0,7%.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πεπεισμένος ότι οι αγορές θα ανακάμψουν και κάλεσε εκ νέου την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να μειώσει τα επιτόκιά της για να τονώσει την οικονομία.

“Νομίζω ότι οι αγορές θα ανακάμψουν”, δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο εκφράζοντας παράλληλα ικανοποίηση για τα “στοιχεία της απασχόλησης που είναι απίστευτα”. Το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε τον Φεβρουάριο στο 3,5%, το χαμηλότερο επίπεδό του τα τελευταία 50 χρόνια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος που ζητεί συχνά από τη Fed να μειώνει τα επιτόκιά της, της ζήτησε εκ νέου να προβεί στις ενέργειες αυτές: “η Fed θα πρέπει να χαμηλώσει τα επιτόκιά της όπως και θα πρέπει να τονώσει την οικονομία”. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μείωσε την Τρίτη τα επιτόκια της κατά 0,5 εκατοστιαία μονάδα, χωρίς να περιμένει την προσεχή νομισματική συνεδρίαση, κάτι που είχε να συμβεί από την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Ο αριθμός των τουριστών σε όλον τον κόσμο εκτιμάται ότι θα μειωθεί από 1 έως και 3% φέτος, λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού, ενώ μέχρι τώρα προβλεπόταν αύξηση κατά 4%, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (OMT). Η μείωση αυτή συνεπάγεται μια απώλεια 30-50 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις τουριστικές δαπάνες, εκτιμά στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι κλείνει τα γραφεία του στο Λονδίνο έως τη Δευτέρα, αφού ένας εργαζόμενός του από τη Σιγκαπούρη, που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις, διαγνώστηκε με τον νέο κοροναϊό.

“Ένας εργαζόμενος από τα γραφεία στη Σιγκαπούρη, που διαγνώστηκε με τον Covid-19, επισκέφθηκε τα γραφεία μας στο Λονδίνο το διάστημα 24-26 Φεβρουαρίου του 2020″, επισημαίνει σε ανακοίνωση το Facebook.”Επομένως, κλείνουμε τα γραφεία μας στο Λονδίνο έως τη Δευτέρα προκειμένου να γίνουν εργασίες απολύμανσης και οι υπάλληλοί μας θα εργαστούν από το σπίτι έως τότε”.

Πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου έχασαν πάνω από 800.000 στερλίνες (περίπου 919.000 ευρώ) από απάτες που συνδέονται με τον κοροναϊό από τον περασμένο μήνα με επιτήδειους να έχουν εξαπατήσει πολίτες που ήθελαν να αγοράσουν προστατευτικές μάσκες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης ανακοίνωσε ότι από τις 10 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν 21 καταγγελίες για απάτη, πολλές από τις οποίες αφορούσαν απάτη για χειρουργικές μάσκες με ένα θύμα να έχει πληρώσει πάνω από 17.000 ευρώ για μάσκες που δεν έλαβε ποτέ.

Νέες πιο ευέλικτες επιλογές επανέκδοσης εισιτηρίων προσφέρει από σήμερα ο Όμιλος Lufthansa. Συγκεκριμένα, στις εταιρείες του Ομίλου, Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines και Air Dolomiti, η νέα διευρυμένη πολιτική απαλλαγής από χρέωση επανέκδοσης θα εφαρμοστεί τόσο σε υπάρχουσες όσο και σε μελλοντικές εκδόσεις εισιτηρίων σε όλο τον κόσμο.

Με χιούμορ και τραγούδια κατά του κορονοϊού

Πηγή έμπνευσης για κάποιους αποτελεί ο κορονοϊός και τον αντιμετωπίζουν με διάθεση για χιούμορ και σάτιρα. Τα κορονοϊο-τράγουδα έκαναν την εμφάνισή τους και ας ακούσουμε κάποια από αυτά.

Με ένα πρωτότυπο τραγούδι, το Υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ δίνει συμβουλές και οδηγίες στους πολίτες της χώρας για τον κορονοϊό.

Γιατρός, μουσικός και δεινός youtuber, o Αμερικανός Ζούμπιν Νταμανία διασκευάζει το κλασσικό «My Sharona».

Στην Ελλάδα ο Γιάννης Παξιμαδάκης, ο Βαγγέλης Φραγκιαδάκης και ο Νίκος Σταματάκης  μουσικοί από την Κρήτη, διασκεύασαν την επιτυχία του Γιάννη Πάριου «Ποιος μωρό μου, ποιος» με στίχους που σατιρίζουν τις εξελίξεις γύρω από τον κορονοϊό.

Πηγή:ΕΡΤ/Ανταπόκριση από Βρυξέλλες, Γιώργος Συριόπουλος, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Στον αστερισμό του κορονοϊού «ταξιδεύει» η Ευρώπη-Έκτακτο Συμβούλιο Υπ. Υγείας της ΕΕ (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος