“Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός”-Δράσεις πολιτισμού σε όλη την χώρα (video)

“Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός” είναι ο τίτλος του προγράμματος που ανακοίνωσε η Λίνα Μενδώνη για τις πολιτιστικές δράσεις στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει στις 18 Ιουλίου.

Ένας νέος πολιτιστικός θεσμός γεννήθηκε εν μέσω πανδημίας: Αφενός για να διαχυθεί ο πολιτισμός σε όλη τη χώρα, κυρίως όμως από την ανάγκη να ενισχυθούν οι άνθρωποι που εργάζονται στον χώρο του πολιτισμού.

Έτσι λοιπόν, από τις 18 Ιουλίου, ξεκινάει το πρόγραμμα «Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» και για 2,5 μήνες, θα πραγματοποιηθούν 251 πολιτιστικές δράσεις σε 111 αρχαιολογικούς χώρους, σε όλη την Ελλάδα.

Όπως τόνισε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, το 91% των ανθρώπων που θα εργαστούν στις δράσεις αυτές, θα προέρχονται από την ελεύθερη αγορά που έχει τόσο πληγεί από την πανδημία.

Θα διατεθεί ένα ποσό 2 εκατ. ευρώ περίπου για 55 παραγωγές από τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η πρεμιέρα θα γίνει στις 18 Ιουλίου στη Ρωμαϊκή Αγορά, όπου η Εθνική Λυρική Σκηνή θα φέρει στην Ελλάδα τη διεθνούς φήμης Γεωργιανή μεσόφωνο Ανίτα Ρατσβελισβίλι.

Να σημειώσουμε ότι όλες οι δράσεις είναι δωρεάν. Οι θεατές θα πληρώνουν μόνο το εισιτήριο εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο και τα μουσεία σε 38 περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Αναλυτικά οι δράσεις του προγράμματος

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ε. Βασσάλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος