Οι πρώτες αντιδράσεις από επιχειρηματίες και επιστήμονες για την επιστροφή στην κανονικότητα (video)

Για τα νέα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύσουν από το προσεχές Σάββατο σε χώρους εστίασης και διασκέδασης μίλησαν στην ΕΡΤ ο επιχειρηματίας Χρήστος Κουδούνης και ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας.

«Τα περιμέναμε εδώ και πάρα πολύ καιρό. Από το καλοκαίρι ο δρόμος προς την ελευθερία ήταν αυτό το κίνητρο του εμβολιασμού. Ήταν ατόπημα που τόσο καιρό δεν εφαρμόστηκε αυτό το πράγμα, με αποτέλεσμα η εστίαση να παλινδρομεί… Ελπίζουμε να εξομαλυνθούν τώρα τα πράγματα με ότι προβλήματα υπάρχουν», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο Χρήστος Κουδούνης, που είναι μέλος της Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος παραμένει σκεπτικός για όλα όσα θα ακολουθήσουν: «Ας δούμε πώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα. Να μην έχουμε αύξηση των διασωληνωμένων για να μπορέσει η εστίαση να επανέλθει στην κανονικότητα», δήλωσε ο επιχειρηματίας, ο οποίος τόνισε ότι η εστίαση έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα. «Έρχονται μεγάλα τσουνάμια από έξοδα, τα οποία να δούμε πώς θα τα αντιμετωπίσουμε».

«Να τηρούμε τα ατομικά μέτρα προστασίας»

«Εδώ και πολλούς μήνες οι αποφάσεις πλέον είναι πολιτικές», δήλωσε από την πλευρά του ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης, το μέλος της Επιτροπής Ειδικών διευκρίνισε ότι την κατανοεί λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι έτσι πρέπει να γίνεται γιατί συνυπολογίζεται και το κόστος της κοινωνίας.

«Ο υπουργός χθες το ξεκαθάρισε. Το κόστος υγείας είναι μια παράμετρος. Προφανώς συνυπολογίζεται η υπόλοιπη επίδραση στη λειτουργία της κοινωνίας» είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και πρόσθεσε ότι «προφανώς από υγειονομικής άποψης, πιο ασφαλές είναι να μείνουν όλα κλειστά μέχρι να φύγει η πανδημία. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει καθώς υπάρχει το εμβόλιο, υπάρχουν τα ατομικά μέτρα προστασίας και τα rapid τεστ. Πολύ σωστά παγκοσμίως έχει προκριθεί η στρατηγική που λέει ότι επιστρέφουμε σε μια κανονικότητα, έχοντας αυτά τα τρία όπλα, τα οποία πρέπει να χρησιμοποιήσουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα ατομικά μέτρα προστασίας: «Οι εμβολιασμένοι μπορούν σιγά σιγά να επιστρέφουν στην κανονική τους ζωή ενώ οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να ζουν προφυλαγμένοι και δεν θα μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Θέλω να τονίσω ότι η ατομική προστασία του καθενός θα πρέπει να εξακολουθήσει υπάρχει. Ο κορονοϊός υπάρχει. Οι εμβολιασμένοι μπορεί να μεταδώσουν και να κολλήσουν. Καλό είναι ο καθένας από εμάς να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος