Ο Τζόκοβιτς αντίπαλος του Τσιτσιπά στον τελικό της Κυριακής, 3-1 τον Ναδάλ

Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα που διήρκεσε περισσότερο από 4 ώρες, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε με 3-1 σετ τον Βασιλιά του χωμάτινου γηπέδου Ράφα Ναδάλ (με 13 τρόπαια στην κατοχή του) στον δεύτερο ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός και την Κυριακή θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Στέφανο Τσιτσιπά στον τελικό της διοργάνωσης!
Παρά το γεγονός ότι ο Ράφα Ναδάλ μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και πήρε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ με 6-3 games, στη συνέχεια ο Τζόκοβιτς, νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, αντέδρασε και πήρε το δεύτερο σετ ισοφαρίζοντας σε 1-1 σετ με 6-3 games.
Την καθοριστική ανατροπή την έκανε ο Σέρβος άσος στο τρίτο σετ που κατέκτησε με 7-6 games στο τάι μπρέικ.
Στο 4ο σετ με εμφανή σημάδια κόπωσης ο Ναδάλ υπέπεσε σε πολλά λάθη που αξιοποίησε στο έπακρο ο Τζόκοβιτς ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη με το εμφατικό 6-2 στα games και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής (16:00, ΕΡΤ1, ERTFLIX).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζόκοβιτς έχει κατακτήσει μέχρι τώρα 5 φορές το Ρολάν Γκαρός, ενώ για τον Στέφανο Τσιτσιπά αυτός είναι ο παρθενικός του τελικός και ευχόμαστε να είναι και ο πρώτος που θα κατακτήσει το τρόπαιο!

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος