Ο Μπάιντεν είπε στον Μακρόν ότι θέλει να δώσει “νέα ώθηση” στους δεσμούς με ΝΑΤΟ και ΕΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας δέκα λεπτών είχαν το απόγευμα της Τετάρτης ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων. Κατά τη διάρκειά της, ο Μακρόν είπε στον Μπάιντεν ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί μαζί του σε θέματα όπως “το κλίμα, την υγεία, τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων”, αναφέρει η γαλλική προεδρία. Από την πλευρά του, ο Μπάιντεν δήλωσε στον Μακρόν ότι θέλει να δώσει νέα ώθηση στις διμερείς και διατλαντικές σχέσεις”, κυρίως μέσω του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα μετάβασης του νεοεκλεγέντα προέδρου, οι δύο άνδρες μίλησαν για τη μελλοντική τους συνεργασία στην καταπολέμηση της πανδημίας, για την “απειλή της κλιματικής αλλαγής” καθώς και για “την ασφάλεια και την ανάπτυξη στην Αφρική”.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν από τους ηγέτες που συνεχάρησαν τον Τζο Μπάιντεν το Σάββατο για τη νίκη του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, λέγοντάς του ότι έχουν πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος