O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Επικίνδυνα φαινόμενα με ένταση και διάρκεια

Η πιο επιβαρυμένη καιρικά είναι η ημέρα σήμερα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Είναι ενδεικτικό ότι το ισχύον δελτίο επιδείνωσης καιρού αναβαθμίστηκε από την ΕΜΥ σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, στο οποίο αναφέρονται οι περιοχές που ο καιρός ως το βράδυ θα είναι δυνητικά επικίνδυνος καθώς τα φαινόμενα θα έχουν και ένταση και διάρκεια.

Την Παρασκευή θα παραμείνει ο άστατος καιρός, όμως μετά το απόγευμα ξεκινά η βελτίωση που θα έχει και διάρκεια. Πολύ λιγότερες και πολύ σε τοπικό επίπεδο οι καταιγίδες το Σάββατο, και από την Κυριακή ξανά ελληνικό καλοκαίρι με άνοδο της θερμοκρασίας που θα διατηρηθεί για αρκετές ημέρες.

Την Πέμπτη στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα έως τις προμεσημβρινές ώρες στα θαλάσσια – παραθα-λάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, στα νησιά του βορείου Αιγαίου (κυρίως στη Λήμνο, στη Σαμοθράκη και τη Θάσο), στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Χαλκιδικής, Πιερίας και Ημαθίας και στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης) και έως το βράδυ στις Σποράδες, στη Θεσσαλία (κυρίως στους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας), στην κεντρική και βόρεια Εύβοια και στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στο νομό Φθιώτιδας).
Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι μέγιστες τιμές δε θα ξεπεράσουν τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου..

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρές., ασθενείας άνεμοι και θερμοκρασία έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα έως τις προμεσημβρινές ώρες στα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι ιδιαίτερα έντονα.
οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.)FRMetS

Διαβάστε ακόμα:“Συναγερμός” για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σήμερα – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος