Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Άνοιξη και σήμερα – Δευτέρα, Τρίτη χειμώνας και Χριστούγεννα με ήλιο

Ανοιξιάτικος καιρός και σήμερα, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Το θερμόμετρο σε αρκετές περιοχές στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 20-23οC, μάλιστα στη βόρεια Κρήτη ακόμα και τους 25 βαθμούς Κελσίου. Με νοτιάδες και αρκετή υγρασία. Την Κυριακή ξεκινά αλλαγή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια .

Δευτέρα και Τρίτη η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή. Οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, εκτός από τα απαγορευτικά απόπλου που θα προκαλέσουν, θα εντείνουν το αίσθημα του κρύου στα ανατολικά. Οι βροχές περιορισμένες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη, όμως θα δώσουν και χιόνια στα ορεινά.

Από Τετάρτη ο καιρός θα γλυκάνει, η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά και τα Χριστούγεννα ο καιρός προβλέπεται ήπιος χωρίς φαινόμενα και με καλές θερμοκρασίες.

Σήμερα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 21 με 23 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη τους 25 βαθμούς Κελσίου, αλλά από το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα σημειώσει πτώση

Στην Αττική αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι  νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος