Νέα προειδοποίηση Μέρκελ προς Τουρκία – Αποφάσεις στη Σύνοδο του Δεκεμβρίου (video)

Στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου παραπέμπονται οι οριστικές αποφάσεις για την Τουρκία, με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ να επισημαίνει ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση που “δεν εξελίσσεται όπως θα έπρεπε“. Η ελληνική πλευρά υπενθυμίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Οκτώβριο έχει δεσμευτεί να λάβει μέτρα αν χρειαστεί, βάσει του άρθρου 29 της Σύμβασης Ευρωπαϊκής Ένωσης που προβλέπει  και κυρώσεις.

Την εκτίμηση ότι η Τουρκία με την αρνητική σταση συμβάλλει στην δημιουργία δυναμικής  απάντησης, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου εξέφρασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

O Νίκος Δένδιας ενημέρωσε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα  και επεσήμανε στους  ομολόγους του ότι με τη στάση της η Τουρκία δεν αφήνει περιθώρια για θετικό διάλογο. Παράλληλα επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να προετοιμάσει μέτρα που θα αναγκάσουν την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο.

Από τον Οκτώβριο η Τουρκία, παρά τις προειδοποιήσεις των βρυξελλών, εξέδωσε πέντε παράνομες Νavtex για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Νίκος Μελέτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος