Μπορεί να χάθηκε ή να υποεκτιμήθηκε το εύρημα στα άλλα δύο παιδιά – Τι λέει ο ιατροδικαστής Σ. Τσαντίρης για την Πάτρα (video)

«Δεν υπάρχει πιθανότητα να πραγματοποιηθεί εκταφή των δύο παιδιών. Δεν χρειάζεται» δήλωσε στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος κάνει πλέον λόγο για εγκληματικές πράξεις και στους θανάτους των υπολοίπων παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο ιατροδικαστής τόνισε ότι οι εισαγγελείς μπορούν να ζητήσουν την επανεξέταση διασωθέντος βιολογικού υλικού των δύο παιδιών: «Στις δύο ιατροδικαστικές πράξεις της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 και της Ίριδας τον Μάρτιο του 2021 είχε ληφθεί βιολογικό υλικό, το οποίοι μπορεί να επανεξεταστεί και να δώσει ασφαλή συμπέρασμα».

Και όπως είπε ο κ. Τσαντίρης οι αρμόδιοι θα αναζητήσουν κάποιο εύρημα, ανάλογο με την κεταμίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα και οδήγησε την αστυνομία και τους εισαγγελείς στην απόδοση κατηγορίας για εγκληματική πράξη στην 33χρονη μητέρα.

Εκτεταμένη η βλάβη στο συκώτι της Μαλένας

Αναφερόμενος στο γιατί τόσο καιρό οι ιατροδικαστές που είχαν εξετάσει αρχικά τα δύο άτυχα παιδιά δεν είχαν βρει κάποιο στοιχείο που να οδηγούσε τους θανάτους σε εγκληματική πράξη, όπως διερευνάται τώρα, είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό το στοιχείο μπορεί να χάθηκε ή να υποεκτιμήθηκε διότι δεν μπορείς τόσο εύκολα, υπό άλλες συνθήκες, να κατηγορήσεις μία μάνα ότι έχει υπέρβαση του μητρικού ενστίκτου».

Σχολιάζοντας την εκτεταμένη βλάβη που είχε το συκώτι του της τρίχρονης Μαλένας ο κ. Τσαντίρης επιβεβαίωσε ότι το εύρημα αυτό αξιολογείται από τους ιατροδικαστές ως προς τα αίτια δημιουργίας του. «Προφανώς και είναι ένα εύρημα το οποίο δεν θα μπορούσες να το εξηγήσεις σε ένα παιδάκι τρεισήμισι ετών. Θα διερευνηθεί αυτό και άλλα ευρήματα», πρόσθεσε.

Μιλάμε πια για εγκληματικές πράξεις

Αναφερόμενος στο βρέφος της οικογένειας ο ιατροδικαστής επισήμανε ότι «κάτι παραπλήσιο έχει συμβεί και στην Ίριδα. Και οι τρεις θάνατοι έχουν επέλθει μέσω πνευμονικού οιδήματος. Θα ερευνηθεί το αίτιο που το έχει προκαλέσει».

Απαντώντας στο ερώτημα για το πώς μπορεί να αποδειχθεί ένας ασφυκτικός θάνατος στα δύο μικρότερα παιδιά ο κ. Τσαντίρης παραδέχθηκε ότι έχει έναν βαθμό δυσκολίας, αλλά οι ιατροδικαστές που θα επανεξετάσουν τις δύο περιπτώσεις, θα εστιάσουν σε παλιά και νέα στοιχεία.

«Εφόσον μιλάμε πια για εγκληματικές πράξεις, προκρίνεται η ασφυξία, αλλά θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από ένα θετικό εύρημα και δεν μπορεί να βασίζεται σε μία άποψη», τόνισε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος