Έκτακτα μέτρα στο Ηράκλειο λόγω αύξησης κρουσμάτων Covid-19 (video)

Από τις 6:00 το πρωί της Τετάρτης 11 Αυγούστου ισχύουν και για το Ηράκλειο τα περιοριστικά μέτρα που ήδη εφαρμόζονται στα Χανιά, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων της covid-19.

Τα πρόσθετα μέτρα αφορούν στην απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας. Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Τρίτη 17 Αυγούστου και θα αξιολογηθούν εκ νέου από την Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα.

Έπειτα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού Covid-19, η κυβέρνηση προχώρησε στην εφαρμογή των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης, η οποία και μεταφέρεται στο κόκκινο (επίπεδο 4) εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Αυτό με “φόντο” το νέο ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφεται στο νησί την Τρίτη 10 Αυγούστου. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα 4181 διαπιστωμένα κρούσματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Επικράτεια, τα 554 εντοπίζονται στην Κρήτη. Από αυτά τα 275 κρούσματα αφορούν την Π.Ε. Ηρακλείου, 181 την Π.Ε. Χανίων, 73 την Π.Ε. Ρεθύμνου και 25 την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Ήδη από την Δευτέρα, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και συντονιστής των ΜΕΘ του νησιού, Δημήτρης Γεωργόπουλος, είχε τονίσει πως οι μονάδες εντατικής βρίσκονται σε οριακό σημείο και οι ελεύθερες κλίνες είναι πλέον ελάχιστες.

Ο κ Γεωργόπουλος ανέφερε μάλιστα πως αν οι Κρητικοί δεν σπεύσουν να εμβολιαστούν, τότε η Κρήτη απειλείται από ένα πανδημικό κύμα “τύπου Μπέργκαμο” τους επόμενους μήνες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος