Mε λεωφορεία και ΙΧ αποχωρούν οι άμαχοι από τη Μαριούπολη – Πληροφορίες για 35.000 διασωθέντες (video)

Με λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα αποχωρούν εκατοντάδες άμαχοι από την σχεδόν ολοκληρωτικά κατεστραμμένη Μαριούπολη. Όπως μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, από νωρίς το πρωί δεκάδες οχήματα κατευθύνονται προς σε πιο ασφαλές σημεία, στο δρόμο προς τη Ζαπορίζια. Όπως φαίνεται ο ανθρωπιστικός διάδρομος που έχει ανοίξει προς το παρόν λειτουργεί με τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές να τηρούν τη συμφωνία.

Διέφυγαν 35.000 άμαχοι μέσα σε δύο ημέρες

Μέσα από προσυμφωνημένες ανθρωπιστικές διαδρομές, που μένουν ανοιχτές για ορισμένο χρονικό διάστημα, φέρεται να έχουν φύγει τις τελευταίες δύο ημέρες περισσότεροι από 35.000 κάτοικοι της Μαριούπολης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο δίκτυο Ukrinform o Πάβλο Κιριλένκο, κυβερνήτης του Ντονέσκ. Μεταξύ αυτών που διασώθηκαν είναι και 65 Τούρκοι υπήκοοι.

Tην Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως πάνω από 100 τούρκοι πολίτες βρίσκονται ακόμη στη Μαριούπολη και εξέφρασε την ελπίδα να κηρυχθεί ανθρωπιστική εκεχειρία εκεί. Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα στη Λβιβ, ο κ. Τσαβούσογλου σημείωσε πως πρότεινε 24ωρη κατάπαυση του πυρός, η εφαρμογή της οποίας θα επιβλέπεται από ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος