ertnews.gr

Lamda Development: Τα έργα ανάπλασης του Παράκτιου Μετώπου στο Ελληνικό

20/07 11:14
Lamda Development: Τα έργα ανάπλασης του Παράκτιου Μετώπου στο Ελληνικό

Η Lamda Development παρουσίασε από το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας διαδικτυακά τα έργα ανάπλασης του Παράκτιου Μετώπου και των αρχιτεκτονικών σχεδίων της Marina Galleria, του νέου προορισμού της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Lamda Development: Τα έργα ανάπλασης του Παράκτιου Μετώπου στο Ελληνικό

Το 2025 αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου μπροστά από το Ελληνικό, μήκους 3,5 χιλιομέτρων. Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, το έργο περιλαμβάνει μία νέα αμμώδη παραλία μήκους 1 χλμ., ελεύθερης πρόσβασης, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να κολυμπήσουν, να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν, την ανάπλαση της μαρίνας του Αγίου Κοσμά, η οποία θα αναβαθμιστεί τόσο από πλευράς χωρητικότητας όσο και υπηρεσιών, την κατασκευή δύο υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχειακών μονάδων ο «πράσινος» ουρανοξύστης Marina Tower και τον εμπορικό χώρο Marina Galleria που έχει σχεδιάσει ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Kengo Kuma και στον οποίο θα λειτουργούν καταστήματα, εστιατόρια και χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ο κ. Αθανασίου τόνισε ακόμα ότι «όραμά μας είναι η παραλιακή ζώνη του Ελληνικού να αναδειχθεί στο ομορφότερο κομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας και να γίνει αγαπημένος προορισμός ψυχαγωγίας, άθλησης, χαλάρωσης και διασκέδασης για όλους, αλλά και ένας νέος εμπορικός και τουριστικός πόλος που θα δημιουργήσει πλούτο για τη χώρα». Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθησή του ότι με τον τρόπο αυτό η Αθήνα θα γίνει τουριστικός προορισμός 12μηνης διάρκειας σε αντίθεση με την εποχικότητα που παρατηρείται σήμερα.

Η επένδυση του Ελληνικού περιλαμβάνει οικιστικές αναπτύξεις, ξενοδοχειακές μονάδες, εμπορικές δραστηριότητες, χώρους οικογενειακής απασχόλησης – διασκέδασης, μουσεία, κέντρα πολιτισμού, κέντρα υγείας και ευεξίας, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους αναψυχής, ένα πρότυπο επιχειρηματικό πάρκο εκπαίδευσης, έρευνας και επιχειρηματικότητας, όπως επίσης και την πλήρη διαμόρφωση της ήδη υπάρχουσας μαρίνας καθώς και την αναβάθμιση και ανάδειξη ολόκληρου του παραλιακού μετώπου, που μαζί με το πάρκο θα αποτελέσουν τον μεγαλύτερο πόλο έλξης του έργου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη.

Η επένδυση, ύψους €8 δισ., αναμένεται να συμβάλει κατά 2,4% στο ΑΕΠ της χώρας στον ορίζοντα ολοκλήρωσης της ανάπτυξης, ενώ παράλληλα θα εισφέρει συνολικά πάνω από €14 δισ. έσοδα σε φόρους στο κράτος στον ίδιο χρονικό ορίζοντα.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version