Λευκορωσία: Τα γεγονότα πριν από την αναγκαστική προσγείωση της Ryanair και το διπλωματικό θρίλερ

Στο αεροσκάφος της RyanAir ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και ο πρώην αρχισυντάκτης και ένας από τους ιδρυτές του καναλιού NEXTA Telegram, ο Ρόμαν Προτάσεβιτς όπου στην Λευκορωσία κατηγορείται για εξτρεμισμό. Το αεροπλάνο υποχρεώθηκε σε προσγείωση στη Λευκορωσία όωπς διατάχθηκε από τον Πρόεδρο της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο και είχε προορισμό το Βίλνιους της Λιθουανίας.

Ανταπόκριση από τη Ρωσία: Αχιλλέας Πατσούκας

Υπενθυμίζουμε πως μόλις τον περασμένο μήνα σε μια κοινή επιχείρηση πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας οι αρχές της Μόσχας προχώρησαν σε συλλήψεις Λευκορώσων πολιτών, πολλοί από τους οποίους είχαν και διαβατήρια δυτικών κρατών, οι οποίοι σύμφωνα με την ανάκριση σκόπευαν στις 9 Μαϊου στη διάρκεια της μεγάλης παρέλασης στο Μίνσκ της Λευκορωσίας για την ημέρα της Νίκης, να δολοφονήσουν τον Λευκορώσο πρόεδρο.

Μάλιστα τόσο οι αρχές του Μίνσκ, όσο και της Μόσχας, έχουν δώσει στη δημοσιότητα βίντεο με του φερόμενους ως δράστες σε εστιατόριο της ρωσικής πρωτεύουσας να μιλούν για τις λεπτομέρειες της απόπειρας δολοφονίας. Μόσχα και Λευκορωσία υποστηρίζουν πως πίσω από το σχέδιο δολοφονίας του Αλεξάντερ Λουκασένκο βρίσκονται οι ΗΠΑ. Μένει να δούμε αν το Μίνσκ θα απαγγείλει κατηγορίες και για αυτή την υπόθεση στο Ρόμαν Προτάσεβιτς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος