Κύπρος-Διάγγελμα Αναστασιάδη: Είναι η ώρα της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης του καθενός

«Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω πως είναι η ώρα της ατομικής αλλά και κοινωνικής ευθύνης του καθενός. Θέλω να βεβαιώσω πως με το ίδιο αίσθημα ευθύνης θα αντιμετωπίσουμε και τις οικονομικές επιπτώσεις που θα προκύψουν σαν αποτέλεσμα των μέτρων που λαμβάνουμε», ανέφερε στο τηλεοπτικό του Διάγγελμα με θέμα την αντιμετώπιση της Πανδημίας στην Κύπρο ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι πέραν των αποφάσεων για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, αύριο Πέμπτη οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, θα εξαγγείλουν νέα δέσμη μέτρων στήριξης των εργαζομένων, των μικρομεσαίων και άλλων επιχειρήσεων.

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες», πρόσθεσε ανάμεσα σε άλλα ο Πρόεδρος, για να επισημάνει: «Και θα γίνουν ακόμη κρισιμότερες εάν δεν επιδείξουμε το ίδιο αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης που επιδείξαμε κατά την επιτυχή αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Η όποια πρόοδος, η όποια άρση των περιοριστικών μέτρων, ή μια νέα οπισθοδρόμηση, εξαρτάται απόλυτα από την ατομική και συλλογική ευθύνη να τηρήσουμε με ευλάβεια τα πρωτόκολλα και τους υγειονομικούς κανόνες ασφαλείας που οι επιστήμονες μας συμβουλεύουν».

«Ζητώ την κατανόηση και υπομονή σας για αυτό και απευθύνω θερμή έκκληση προς όλους να σεβαστούμε τα όσα με θυσίες, πείσμα και αποφασιστικότητα έχουμε έως τώρα επιτύχει στις προσπάθειες καταπολέμησης της πανδημίας. Το αβέβαιο της επιθετικής συμπεριφοράς του ιού δεν επιτρέπει την όποια πλάνη και εφησυχασμό. Αναφέρω τα πιο πάνω απευθυνόμενος κυρίως στη μικρή μερίδα των συμπολιτών μας που με συμπεριφορές απειθαρχίας και χαλάρωσης επιδεικνύουν έλλειψη σεβασμού προς τους συνανθρώπους μας. Παράλληλα θέλω με έμφαση να τονίσω πως δεν πρόκειται να ανεχτούμε συμπεριφορές από επιχειρήσεις όπου παραγνωρίζοντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας, το οικονομικό όφελος τίθεται πάνω από τις ανθρώπινες ζωές».

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος τόνισε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία πως με την κοινωνική ευαισθησία που ως λαός επανειλημμένα έχουμε επιδείξει θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτήν τη δοκιμασία. Σας εμπιστεύομαι, εμπιστεύομαι την ανθρωπιά σας και το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης που χαρακτηρίζει την κοινωνία μας. Σας ευχαριστώ. Μαζί θα τα καταφέρουμε και πάλι».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος