Κορονοϊός: ‘Εκρηξη βίας στην Ιταλία – Δραματικές προβλέψεις ανά την Ευρώπη

Βίαιες διαμαρτυρίες ξέσπασαν στην Ιταλία από τη στιγμή που τέθηκαν σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα βάσει των οποίων κλείνουν εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια και κινηματογράφοι από τις 18:00 τοπική ώρα.

Χαοτικό ήταν το σκηνικό στο Tορίνο, στο Μιλάνο και στη Νάπολη ενώ οι διαμαρτυρίες επεκτάθηκαν σε δώδεκα άλλες πόλεις, μεταξύ αυτών η Ρώμη, η Γένοβα, το Παλέρμο και η Τεργέστη.

Στις περιοχές όπου έχει επιβληθεί νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, συμπεριλαμβανομένης της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο και το Πιεμόντε, όπου βρίσκεται το Τορίνο, τα επεισόδια κράτησαν όλη νύχτα.

Κορονοϊός: ‘Εκρηξη βίας στην Ιταλία – Δραματικές προβλέψεις ανά την Ευρώπη
LaPresse via AP

Λεηλασίες αναφέρθηκαν στο Μιλάνο όπου διαδηλωτές φώναζαν «ελευθερία» πριν συγκρουστούν με την αστυνομία στο κέντρο της πόλης.

Κόντε: “Να σφίξουμε τα δόντια για να αναπνεύσουμε ξανά”

Οι περιφερειακές κυβερνήσεις ζητούν από την κυβέρνηση Κόντε να ισχύσει πανεθνικά εξ αποστάσεως εκπαίδευση, που προς το παρόν ισχύει για το 75% των τάξεων στα γυμνάσια-λύκεια και τα πανεπιστήμια της Ιταλίας.

“Πιστεύουμε ότι θα υποφέρουμε λίγο αυτόν τον μήνα, αλλά με το να σφίξουμε τα δόντια μας, θα μπορέσουμε να αναπνέουμε ξανά τον Δεκέμβριο”, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Οι νέοι περιορισμοί, που ισχύουν έως τις 24 Νοεμβρίου, θα παραβιαστούν, από γυμναστήρια και κινηματογράφους οι ιδιοκτήτες των οποίων δηλώνουν ανυπακοή, αναφέρει ο ιταλικός Τύπος.

Κορονοϊός: ‘Εκρηξη βίας στην Ιταλία – Δραματικές προβλέψεις ανά την Ευρώπη

Το Σαββατοκύριακο, διαδηλώσεις κατά της «πανδημίας- τυραννία», έγιναν στο Λονδίνο, το Βερολίνο και την Μαδρίτη.

Βέλγιο: Καλούνται στα νοσοκομεία γιατροί θετικοί στον κορονοϊό

Στη Λιέγη του ανατολικού Βελγίου, 10 νοσοκομεία λειτουργούν με γιατρούς και νοσηλευτές που μολύνθηκαν με κορονοϊό αλλά δεν έχουν συμπτώματα. Περίπου το ένα τέταρτο του ιατρικού δυναμικού της χώρας συγκαταλέγεται στα κρούσματα.

Με 13.000 κρούματα ημερησίως στη χώρα, ο επικεφαλής της Βελγικής Ένωσης Ιατρικών Ενώσεων επισημαίνει ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή για να αποτραπεί η κατάρρευση του νοσοκομειακού συστήματος.

Ήδη τα νοσοκομεία μεταφέρουν ασθενείς αλλού και ακυρώνουν μη επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ ήταν ξεκάθαρη η προειδοποίηση του υπουργού Υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκκε για «τσουνάμι» μολύνσεων και κατάσταση εκτός ελέγχου.

Ως τις 19 Νοεμβρίου τα καταστήματα στο Βέλγιο θα κλείνουν στις 20:00 και οι μάσκες είναι πλέον υποχρεωτικές σε δημόσιους χώρους.

Γαλλία: «Πολλοί δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει τι μας περιμένει»

Ο καθηγητής Jean-Francois Delfraissy, επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου της Γαλλίας δηλώνει έκπληκτος από τη «βαρβαρότητα» του δεύτερου κύματος και υποστηρίζει ότι είναι αναμενόμενα ως και 100.000 κρούσματα την ημέρα, αριθμός που περιλαμβάνει μη διαγνωσμένες και ασυμπτωματικές περιπτώσεις.

Η Γαλλία έχει ήδη επιβάλει νυχτερινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε μεγάλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Παρισιού, ενώ καταγράφονται περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια περιστατικά και οι θάνατοι ανέρχονται σεκαι 34.780.

Tην επιβολή καραντίνας σε εθνικό επίπεδο ζήτησε ο επιδημιολόγος σε νοσοκομείο του Παρισιού Ζιλ Πιαλού, την ώρα που η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει σε έκτακτη σύσκεψη νέα μέτρα.

Bloomberg: Οι εναλλακτικές του lockdown εξαντλούνται

Δεύτερη σε ρυθμό έξαρσης μετά τη Γαλλία, παραμένει στον ευρωπαϊκό χάρτη ECDC η Ισπανία και ακολουθούν η Βρετανία, η Ιταλία και η Γερμανία.

Γερμανία: Πιθανώς 20.000 νέα κρούσματα κορονοϊού την ημέρα στο τέλος της εβδομάδας

Eκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε χθες ότι το 85% των κρουσμάτων δεν οδηγεί στον “ασθενή μηδέν”, υποστηρίζοντας ότι χωρίς ιχνηλάτηση οι γιατροί έχουν χάσει την “τροχιά της μόλυνσης”.

H εφημερίδα “Bild”, χαρακτηρίζει την χθεσινή έκτακτη σύσκεψη σε ομοσπονδιακό επίπεδο υπό την Γερμανίδα καγκελάριο, ως προάγγελο lockdown. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Πέτερ Αλτμάιερ, μιλώντας σε γερμανο-γαλλική οικονομική διάσκεψη στο Βερολίνο, σημείωσε ότι απαιτείται διακρατική και αποτελεσματική δράση.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι υποστηρικές του lockdown πληθαίνουν και ζητούν “μια ματιά στα δεδομένα από την άνοιξη που δείχνει ότι χρειάστηκαν περίπου τέσσερις εβδομάδες για να αρχίσει να έχει αποτέλεσμα ο εγκλεισμός στο σπίτι”.

Βουλγαρία : 2.243 νέα κρούσματα -Ημερήσιο ρεκόρ

Από τον Μάρτιο στη χώρα έχουν καταγραφεί 40.143 κρούσματα covid-19 και 1.146 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Ο 61χρονος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, που λαμβάνει θεραπεία για τον νέο κορονοϊό, έγραψε στο Facebook ότι δεν υπάρχει αλλαγή στην κατάσταση της υγείας του και ότι εξακολουθεί να νιώθει γενική αδιαθεσία, όμως αυτό δεν τον εμποδίζει να εκτελεί τα καθήκοντά του από το σπίτι.

Ρωσία: Σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 320 θάνατοι και 16.550 νέα κρούσματα

Η ρωσική αρχή προστασίας της υγείας του καταναλωτή ανακοίνωσε το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων από τις 11 μμ ως τις 6 πμ τοπική ώρα. Μόνο στη Μόσχα καταγράφηκαν 4.312 νέα κρούσματα, με τον απολογισμό να ανέρχεται σε 1.547.774.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος