ΚΙΝΑΛ: Διαδοχικές επαφές Γ. Παπανδρέου με τους υποψηφίους – Αντιδράσεις, διαβουλεύσεις και παρασκήνιο (video)

Έντονες είναι οι διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, συνάντησε ή συνομίλησε την Κυριακή με υποψήφιους αρχηγούς, οι οποίοι επιμένουν στην απόφασή τους να διεκδικήσουν την ηγεσία.

Συνεχίζονται οι διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ στη σκιά της πρωτοβουλίας του Γιώργου Παπανδρέου που – όπως υποστηρίζει – έχει στόχο την ενότητα και τη διεύρυνση της παράταξης.

Ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή με τον Παύλο Γερουλάνο και τον Παύλο Χρηστίδη.

«Είχαμε εποικοδομητική συζήτηση με τον Γιώργο Παπανδρέου» είπε ο κ. Χρηστίδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου δεν έθεσε θέμα να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους και η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.

«Πρέπει να γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στη χώρα μας» σημείωσε ο κ. Γερουλάνος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κάλεσε τους πρώην προέδρους του κόμματος να εγγυηθούν την ενότητα και σοβαρότητα της εσωκομματικής διαδικασίας.

«Όποιος θέλει να είναι υποψήφιος, υπάρχουν οι θεσμικές αποφάσεις του κόμματος» τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

«Mετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά από την διεκδίκηση της ηγεσίας για λόγους υγείας δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα, το ίδιο και η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου θα δημιουργήσει νέα κατάσταση» είπε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο πρώην πρωθυπουργός συνομίλησε επίσης με τον Χάρη Καστανίδη, ο οποίος υπογράμμισε: «Θα είμαι υποψήφιος μέχρι το τέλος».

Ο κύκλος των επαφών ξεκίνησε με τον γραμματέα του κόμματος. «Όλοι να εγγυηθούμε την σοβαρότητα της διαδικασίας» σημείωσε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Όλοι να σεβαστούν την διαδικασία. Η ενότητα των κομμάτων ενισχύεται από τον σεβασμό στην θεσμική λειτουργία τους» είπαν συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη.

Από ό,τι φαίνεται, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει λάβει τις τελικές του αποφάσεις και όλοι αναμένουν να δουν τι θα πράξει μέχρι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, που λήγει η ημερομηνία για νέες υποψηφιότητες και συλλογή υπογραφών για την κούρσα ηγεσίας στις 5 Δεκεμβρίου.

Την ερχόμενη Τρίτη ο κ. Παπανδρέου θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και θα επιστρέψει στην Αθήνα την Τετάρτη, οπότε αναμένεται να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του.

Όπως λένε συνεργάτες του, ο Γιώργος Παπανδρέου κινείται προς την κατεύθυνση της ενότητας και της προοπτικής της παράταξης.

Τη Δευτέρα ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να συναντηθεί στο γραφείο του στη Βουλή με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος