Ιταλία: Τρίτο κύμα και ‘ημι-lockdown’ στην επαρχία της Brescia και 8 χωριά της Lombardia

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής
Η επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης στην περιφέρεια της Lombardia, κυρίως από το βρετανικό στέλεχος του κορονοϊού, είχε ως αποτέλεσμα σήμερα να κηρυχθεί ένα ‘ημι-lockdown’ σε μια σειρά περιοχών στην ευρύτερη γεωγραφική ζώνη.

Συγκεκριμένα, η επαρχία της Brescia, 7 χωριά του Bergamo (Villongo, Sarnico, Gandosso, Viadanica, Predore San Martino, Castelli Caleppio και Credaro) και το χωριό Soncino της Cremona σπεύδουν σε ενισχυμένα μέτρα (αν και πορτοκαλί χρώματος) με έναρξη από σήμερα στις 6μμ.

Το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο από τις τοπικές αρχές αφού οι περιοχές αυτές παρουσίασαν τα διπλάσια κρούσματα περίπου σε σχέση με την υπόλοιπη περιφέρεια. Σημειωτέον, στην Brescia βρέθηκαν πάνω από 700 νέα κρούσματα τις τελευταίες 72 ώρες, το 39% των οποίων αποτελούνται από το βρετανικό στέλεχος.

Η στρατηγική που μελετάται έχει δύο παράλληλα μέτωπα: 

α) εμβολιασμός των κατοίκων 103 χωριών, όπου περισσότεροι από 1 στους 250 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, έτσι ώστε να αποφευχθούν hot spots και κόκκινες περιοχές

β) κλείσιμο όλων των σχολείων, από νηπιαγωγεία μέχρι και τα πανεπιστήμια, όπου τα τελευταία θα διδάσκονται μέσω τηλεκπαίδευσης

Σύμφωνα με δήλωση του υπεύθυνου συμβούλου για τους εμβολιασμούς της περιφέρειας της Lombardia κ. Guido Bertolaso στην εφημερίδα Corriere della Sera, η περιοχή της Brescia δέχεται μεγάλη πίεση από το τρίτο κύμα της πανδημίας, και αυτό επιβάλλει άμεση επέμβαση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος