Ιταλία: Με πλειοψηφία στην Ιταλική Γερουσία διασώζεται η Κυβέρνηση Conte

Με πλειοψηφία με 156 ψήφους υπέρ και 140 κατά στην Ιταλική Γερουσία, βρίσκει σωσίβιο και σώζεται η Κυβέρνηση Conte από τον «πόλεμο νεύρων» που έπληξε τις τελευταίες ημέρες η πολιτική κρίση την Ιταλία. Ένα αποτέλεσμα που ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση αφού υπήρξε πρόβλημα στην καταμέτρηση της ψήφου δύο γερουσιαστών, οι οποίοι και προσήλθαν λίγα δευτερόλεπτα πριν το κλείσιμο της ονομαστικής ψηφοφορίας.   

Να υπενθυμίσουμε πως χθες η Κυβέρνηση εισέπραξε την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο με τον απροσδόκητο αριθμό των 321 ψήφων.

Η δύσκολη μέρα ξεκίνησε νωρίς με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργός Conte, στις οποίες ακολούθησαν ποικίλες και πολύπλευρες δηλώσεις από υποστηρικτές αλλά και την αντιπολίτευση της Δεξιάς.

Σημειωτέον, η χειρότερη κριτική που δέχτηκε η Κυβέρνηση ήταν σχετικά με την ‘αγορά βοοειδών’, έκφραση που παραπέμπει σε απόπειρα εξαγοράς βουλευτών και γερουσιαστών τις τελευταίες ημέρες, μια σοβαρή καταγγελία από πλευράς αντιπολίτευσης αλλά και του ίδιου του αντάρτη Renzi. 

Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες ώρες αφού ο Conte θα πρέπει να κοινοποιήσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Mattarella. Να τονίσουμε πως αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο ίδιος ο Conte να παραιτηθεί συμβολικά ώστε να σχηματίσει την τρίτη κατά σειρά Κυβέρνηση του ή να δώσει την σκυτάλη σε έναν νέο Πρωθυπουργό.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση από την Ιταλία: Κρίστιαν Μαυρής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος