Ισόπαλο το ντέρμπι στο Μάντσεστερ – Στην κορυφή η Λέστερ (δείτε τα highlights)

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Premier League. Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ μοιράστηκαν τους βαθμούς στο «Έτιχαντ» (1-1), με τους «ρεντς» να πέφτουν από την κορυφή της βαθμολογίας, την οποία απολαμβάνει πλέον η Λέστερ, και να ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με την Τότεναμ. Στο -6 από την κορυφή έμεινε η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League, η οποία έχει όμως ένα ματς λιγότερο.


Οι πρωταθλητές ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα, απείλησαν με τον Φιρμίνο και προηγήθηκαν στο 13΄, με πέναλτι που κέρδισε ο Μανέ από τον Γουόκερ και αξιοποίησε ο Σαλάχ. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, έχασαν ευκαιρία με τον Στέρλινγκ, ισοφάρισαν στο 31΄ με εξαιρετικό γύρισμα και τελείωμα του Γκάμπριελ Ζεσούς και έχασαν μεγάλη ευκαιρία να περάσουν μπροστά στο 42΄, με τον Ντε Μπρόινε να αστοχεί στο πέναλτι που καταλογίστηκε (μετά από εξέταση του βίντεο) για χέρι του Γκόμεζ. Στο φινάλε του ημιχρόνου ο Έντερσον έσωσε τη Σίτι στο τετ-α-τετ με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ, ο οποίος είχε και ένα πολύ καλό χτύπημα φάουλ που έφυγε λίγο πάνω από την εστία.

Το β΄ μέρος ξεκίνησε με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες, με τους Γκαμπριέλ Ζεσούς και Ντε Μπρόινε να αστοχούν από πολύ πλεονεκτικές θέσεις. Στο τελευταίο ημίωρο ο ρυθμός του αγώνα -που διεξήχθη υπό συνεχή βροχή- έπεσε, με τη Λίβερπουλ να χάνει τον Αλεξάντερ-Άρνολντ που τραυματίστηκε (ο Τσιμίκας δεν ήταν στην 18άδα και το ρόλο του αριστερού μπακ επωμίστηκε ο Μίλνερ) και να δείχνει μάλλον ικανοποιημένη με την ισοπαλία.
Ο Τζέιμι Βάρντι είχε… 50% σε εκτελέσεις πέναλτι, αλλά ακόμη κι αυτό ήταν αρκετό για τη Λέστερ, προκειμένου να νικήσει 1-0 τη Γουλβς στο «King Power Stadium» και να ανέβει στην κορυφή της Premier League. Ο σέντερ φορ των «αλεπούδων» βρήκε στόχο από την άσπρη βούλα στο 15΄, ενώ στο 39΄ είχε δεύτερη ευκαιρία από το σημείο του πέναλτι, αλλά ο Ρουί Πατρίσιο τον σταμάτησε. Οι «λύκοι», που ήταν ακίνδυνοι στο α΄ μέρος, σταδιακά ανέβηκαν και «άγγιξαν» την ισοφάριση στο 77΄, όμως ο Κάσπερ Σμάιχελ έκανε μεγάλη απόκρουση στο σουτ του Μάρσαλ και κράτησε το 1-0.

Τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:
Μπράιτον-Μπέρνλι 0-0
Σαουθάμπτον-Νιούκαστλ 2-0 (7΄ Άνταμς, 82΄ Άρμστρονγκ)
Έβερτον-Μάντσεστερ Γ. 1-3 (19΄ Μπέρναρντ – 25΄, 32΄ Μπρούνο Φερνάντες, 90+5΄ Καβάνι)
Κρίσταλ Πάλας-Λιντς 4-1 (12΄ Νταν, 22΄ Εζε, 42΄αυτ. Χέλντερ Κόστα, 70΄ Αγιού – 27΄ Μπάμφορντ)
Τσέλσι-Σέφιλντ Γιουν. 4-1 (23΄ Εϊμπραχαμ, 34΄ Τσίλγουελ, 77΄ Τιάγκο Σίλβα, 80΄ Βέρνερ – 9΄ ΜακΓκόλντρικ)
Γουέστ Χαμ-Φούλαμ 1-0 (90+2΄ Σούσεκ)
Γουέστ Μπρομ-Τότεναμ 0-1 (88΄ Κέιν)
Λέστερ-Γουλβς 1-0 (15΄πεν. Βάρντι)
Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ 1-1 (31΄ Γκάμπριελ Ζεσούς – 13΄πεν. Σαλάχ)
Άρσεναλ-Άστον Βίλα 21:15

Η βαθμολογία (σε 8 αγώνες)
Λέστερ 18
Τότεναμ 17
Λίβερπουλ 17
Σαουθάμπτον 16
Τσέλσι 15
Εβερτον 13
Κρίσταλ Πάλας 13
Γουλβς 13
Αστον Βίλα 12 -6αγ.
Αρσεναλ 12 -7αγ.
Μάντσεστερ Σ. 12 -7αγ.
Γουέστ Χαμ 11
Νιούκαστλ 11
Μάντσεστερ Γ. 10 -7αγ.
Λιντς 10
Μπράιτον 6
Φούλαμ 4
Γουέστ Μπρομ 3
Μπέρνλι 2 -7αγ.
Σέφιλντ Γιουν. 1

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος