ΗΠΑ: Το επιστημονικό περιοδικό «Scientific American» στηρίζει τον Τζο Μπάιντεν

«Στα 175 χρόνια κυκλοφορίας του περιοδικού, ποτέ δεν υποστηρίξαμε κανέναν υποψήφιο πρόεδρο. Αυτή τη φορά είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε», αναφέρει η συντακτική ομάδα του δημοφιλούς περιοδικού «Scientific American» σε σχετικό άρθρο, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους τάσσεται υπέρ του Τζο Μπάιντεν, υποψηφίου των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ στις φετινές αμερικανικές εκλογές.

«Δεν το κάνουμε απερίσκεπτα» επισημαίνουν οι συντάκτες του περιοδικού και συμπληρώνουν: «Τα στοιχεία και η επιστήμη δείχνουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έβλαψε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον λαό των ΗΠΑ, επειδή ο ίδιος απορρίπτει τα στοιχεία και την επιστήμη. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι η ανέντιμη και ανεπαρκής ανταπόκρισή του σε ζητήματα που αφορούν την πανδημία της νόσου Covid-19, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 190.000 Αμερικάνους ως τα μέσα Σεπτεμβρίου». Επίσης -επισημαίνουν στο άρθρο τους οι συντάκτες του περιοδικού- «(ο Ντόναλντ Τραμπ) εναντιώθηκε σε μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία της υγείας, καθώς και στους ερευνητές και τους δημόσιους επιστημονικούς φορείς που βοηθούν αυτή τη χώρα να προετοιμάζεται για τις μεγαλύτερες προκλήσεις».

«Γι’ αυτό σας προτρέπουμε να ψηφίσετε τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει σχέδια που βασίζονται σε δεδομένα, με σκοπό την προστασία της υγείας μας, της οικονομίας μας και του περιβάλλοντος. Αυτές και άλλες προτάσεις, τις οποίες ο ίδιος έχει υποβάλει, μπορούν να επαναφέρουν τη χώρα σε μια πορεία για ένα ασφαλέστερο, πιο δίκαιο και με περισσότερη ευημερία μέλλον», αναφέρεται –μεταξύ άλλων- στο άρθρο της ιστοσελίδας του περιοδικού «Scientific American».

«Ο Τραμπ έχει προκαλέσει δυσχέρειες στις προετοιμασίες των ΗΠΑ για την κλιματική αλλαγή, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι αυτή δεν υπάρχει και αποχωρώντας από διεθνείς συμφωνίες για τον περιορισμό της (κλιματικής αλλαγής). Η αλλαγή του κλίματος προκαλεί ήδη αύξηση των θανάτων που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ αυξάνει τις ισχυρές καταιγίδες, τις πυρκαγιές και τις σφοδρές πλημμύρες». «(Σε αντίθεση με τον Τραμπ,) ο  Μπάιντεν έρχεται προετοιμασμένος με σχέδια για τον έλεγχο της πανδημίας του κορονοϊού, για βελτιώσεις στον τομέα προστασίας της υγείας, για τη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και την αποκατάσταση του ρόλου της επιστήμης στη χάραξη πολιτικής», επισημαίνεται επίσης στο κείμενο των συντακτών του επιστημονικού περιοδικού.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.


Πηγή: scientificamerican.com

Φωτογραφία: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος