Yπόθεση Πάτρας: «Η θέση των δύο κοριτσιών μπορεί να ήταν αποτέλεσμα της πάλης» – Τι λένε ειδικοί (video)

Στο κάδρο των ανακριτικών αρχών βρίσκονται τέσσερις υποθέσεις που αφορούν την 33χρονη κατηγορουμένη από την Πάτρα, μία για κάθε παιδί και μία για το θάνατο της σπιτονοικοκυράς. Για το θέμα αυτό μίλησαν στην ΕΡΤ οι Βασίλης Χειρδάρης, ποινικολόγος, ο Δημήτρης Γαλεντέρης, ιατροδικαστής και ο Γιώργος Τσούκαλης ιδιωτικός ερευνητής.

Εν αναμονή της ανωμοτί κατάθεσης της 33χρονης μητέρας των τριών κοριτσιών είναι πλέον οι Αρχές με τη δικογραφία να παραπέμπεται τις επόμενες ημέρες στον εισαγγελέα.

Σχολιάζοντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» τις πληροφορίες για τις ύποπτες αλλαγές θέσης των τριών κοριτσιών ο Δημήτρης Γαλεντέρης τόνισε ότι έχουν σημασία λέγοντας ότι «ο μηχανισμός της ασφυξίας έχει μια ελάχιστη πάλη, μια κινητικότητα μεταξύ θύματος και θύτη οπότε είναι ένα μικρό στοιχείο που έρχεται να συμπληρώσει τα υπόλοιπα στοιχεία που έχουμε».

Ο ιατροδικαστής πρόσθεσε ότι «η θέση των δύο κοριτσιών μπορεί να ήταν αποτέλεσμα της πάλης κατά τη διάρκεια της ασφυξίας, για να αποκλειστούν οι αεροφόροι οδοί».

Μιλώντας για το τι άλλο αναμένεται από ιατροδικαστικής άποψης ο κ. Γαλεντέρης διευκρίνισε ότι «οι ιατροδικαστές δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν από την στιγμή που κατέθεσαν τα πορίσματα».

Στο κάδρο των ερευνών ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς

Όσον αφορά στο θάνατο της σπιτονοικοκυράς τόνισε ότι «ενδιαφέρον έχει να δούμε σε ποια κατάσταση ήταν η αποβιώσασα στο νοσοκομείο και αν υπάρχουν στοιχεία παραμέλησης από τα άτομα που τη φρόντιζαν».

Ο ποινικολόγος Βασίλης Χειρδάρης σχολίασε ότι «το θέμα αυτό είναι υψηλού δημόσιου ενδιαφέροντος. Θεωρώ ότι πρέπει να επιτυχανθούν οι διαδικασίες.

Αναφορικά με τις παραλείψεις των αστυνομικών αρχών, όσον αφορά το σπίτι της σπιτονοικοκυράς, τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή θα έπρεπε να είχε σφραγιστεί ο χώρος.

Όσον αφορά την υπερασπιστική γραμμή της προφυλακισμένης μητέρας υποστήριξε ότι είναι άσκοπη η αίτηση αποφυλάκισης της κατηγορουμένης».

Από την πλευρά του ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης δήλωσε ότι «η υπόθεση αυτή είναι πλέον δεμένη» και συμπλήρωσε ότι «δε θα μου κάνει έκπληξη αν υπάρξουν και άλλες διώξεις».

Δείτε επίσης:

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Βασιλάκης | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος