Η Γαλλία κατέκτησε το Nations League 2-1 την Ισπανία (highlights)

Η Γαλλία ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του Nations League στο Μιλάνο καθώς νίκησε την Ισπανία 2-1 με ανατροπή στο σκορ και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο. Η Ισπανία άνοιξε το σκορ με τον Ογιαρθάμπαλ στο 64’ και δύο λεπτά αργότερα (66’) η Γαλλία ισοφάρισε με τον Μπενζεμά. Ο Εμπαπέ στο 80ο λεπτό πέτυχε την ολική ανατροπή του σκορ για τους τρικολόρ πετυχαίνοντας το νικητήριο τέρμα (2-1).

Η πρώτη καλή στιγμή στον τελικό ήταν για την Γαλλία στο 6ο λεπτό με τον Μπενζεμά  να περνάει τον Ουνάι Σιμόν, γύρισε πλάγια στον Εμπαπέ αλλά ο Λαπόρτ απομάκρυνε.  Έξι λεπτά αργότερα (12’) ο Σαράμπια βρέθηκε στη περιοχή, πλάσαρε αλλά η μπάλα κόντραρε και ο Γιορίς μπλόκαρε.

Με αργό τέμπο κυλούσε το δεύτερο μέρος χωρίς φάσεις, μέχρι το 64’. Η Γαλλία βγήκε στην κόντρα ο Ερναντέζ σούταρε αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επόμενη φάση, οι «φούριας ρόχας» βρήκαν δίχτυα όταν ο Μπουσκέτς έβγαλε τον Ογιαρθάμπαλ, σε θέση βολής, αυτός απέφυγε τον Κούντε και πλάσαρε για το 1-0.

Η απάντηση των τρικολόρ ήταν άμεση. Δύο λεπτά αργότερα (66’),ο Εμπαπέ βρήκε τον Μπενζεμά και ο φορ της Ρεάλ ισοφάρισε (1-1). Στο 68’ ο Εμπαπέ έχασε μεγάλη ευκαιρία πλασάροντας ψηλά άουτ, αλλά στο 80’ πέτυχε την ολική ανατροπή στο σκορ. Ο Ερναντέζ έβγαλε κάθετη μπαλιά για τον επιθετικό της Παρί που πλάσαρε για το τελικό. Η Ισπανία άγγιξε την ισοφάριση στο 88’ με τον Ογιαρθάμπαλ αλλά ο Γιορίς απέκρουσε. Στο 40 λεπτό των καθυστερήσεων, πάλι ο Γιορίς απέκρουσε εντυπωσιακά στο σουτ του Πίνο κρατώντας τη νίκη για τους τρικολόρ.

Διαιτητής: Άντονι Τέιλορ (Αγγλία)

Κίτρινες: Λαπόρτ – Πογκμπά, Κούντε, Εμπαπέ

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Γκαρσία, Αλόνσο, Γκάβι (75’ Κόκε), Μπουσκέτς, Ρόδρι (85’ Φορνάλς), Φεράν Τόρες (84’ Μερίνο), Σαράμπια (61’ Πίνο), Ογιαρθάμπαλ.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Κουντέ, Βαράν (43’ λ.τρ. Ουπαμεκανό), Κιμπεμπέ, Παβάρ (79’ Ντουμπουά), Πογκμπά, Τσουαμενί, Τεό Ερναντέζ, Μπενζεμά (90’+2’ Βερετούτ), Γκριεζμάν, Εμπαπέ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος