Γ. Πατούλης: Το μεσημέρι θα αποφασίσουμε το τι θα γίνει αύριο με τα σχολεία – Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες (video)

«Είναι προφανές ότι η πρόληψη πρέπει να κυριαρχήσει των πάντων» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τα έκτακτα μέτρα για την κακοκαιρία «Φίλιππος» που ισχύουν από σήμερα λόγω του επερχόμενου χιονιά.

Εκτός από το κλείσιμο αρκετών σχολείων σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στο προληπτικό κλείσιμο αρκετών δρόμων στην Αττική λέγοντας ότι «σωστά η τροχαία πήρε την απόφαση για τα βαρέα οχήματα. Το φαινόμενο εξελίσσεται και θα εξελιχθεί μέχρι το μεσημέρι. Είμαστε σε ετοιμότητα».

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Πατούλης ζήτησε από τους οδηγούς να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες γιατί μπορεί να βρεθεί σε σημείο που να μπορεί να εγκλωβιστεί.

Αναφορικά με το πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία τόνισε ότι αναμένεται να γίνει το μεσημέρι μια νέα σύσκεψη με τους 66 δημάρχους όπου θα αποφασιστεί το αν θα ανοίξουν την Παρασκευή.

«Θα αποφασίσουμε βάσει του φαινομένου και των μετεωρολογικών προβλέψεων το τι θα γίνει. Σίγουρα πριν το απόγευμα θα ανακοινωθεί τι θα γίνει και σε ποια σημεία, ενδεχομένως να παραμείνουν κλειστά».

Απαντώντας για το πώς θα μετακινηθούν οι οδηγοί που πρέπει να πάνε στις δουλειές τους με δεδομένο ότι η Εθνική Οδός παραμένει κλειστή μέχρι τα Οινόφυτα ο κ. Πατούλης είπε ότι «είναι πολύ πιο δύσκολο να κρατήσεις ανοιχτούς τους δρόμους σε αστικές περιοχές παρά σε ευθείες». Ωστόσο, έκανε έκκληση στους οδηγούς να μην επιχειρήσουν να κάνουν παρακάμψεις στα βόρεια της Αττικής γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να εγκλωβιστούν σε περίπτωση μεγάλης χιονόπτωσης.

«Θεωρώ ότι η τροχαία όπως σταματά τα μεγάλα οχήματα που δεν έχουν αλυσίδες στους μεγάλους οδικούς άξονες, έτσι πρέπει να κάνει και στους περιφερειακούς μέχρι να τελειώσει το έντονο καιρικό φαινόμενο», πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι τις πρωινές ώρες δεν υπάρχουν έντονα προβλήματα στους δρόμους και κάλεσε τους οδηγούς να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος