«Φίλιππος»: Κανονικά η κίνηση στην Αθηνών-Λαμίας – Πού λειτουργούν με τηλεκπαίδευση τα σχολεία (video)

Ταλαιοπωρία το πρωί για τους οδηγούς έφεραν τις πρωινές ώρες, σήμερα Πέμπτη οι  χιονοπτώσεις  από την κακοκαιρία «Φίλιππος» στην Αττική, στην εθνική οδό στο ύψος της Μαλακάσας.  Με νέα ενημέρωση της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττική αναφέρει ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία πλέον διεξάγεται κανονικά μετά από μισάωρη διακοπή και υποχρέωση χρήσης αντιολησθητικών.

Υπενθυμίζεται ότι ισχύει από χθες απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων στην Αθήνων-Λαμίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.

«Στο ύψος της Μαλακάσας μεταξύ 6:45 και 7:15 μεταξύ του 36ου και 46ου χλμ, είχαμε πρόβλημα, είχαμε έντονη χιονόπτωση και χιονοστρωση στους 10 πόντους οπότε για να αποτρέψουμε ατύχημα διακόψαμε όλη την κυκλοφορία. Επιβαλλόταν να κλείσει ο δρόμος. Αυτή τη στιγμή η κίνηση διεξάγεται κανονικά χωρίς αλυσίδες. Στους άλλους δρόμους δεν υπάρχει πρόβλημα, όμως επειδή δεν ξέρουμε την εξέλιξη του φαινομένου θερμή παράκληση σε όλους τους οδηγούς να έχουν μαζί τους αλυσίδες ή χιονολάστιχα», είπε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή Συνδέσεις ο διευθυντής Τροχαίας Αττικής Σπύρος Λάσκος.
Παραμένουμε σε ετοιμότητα είπε.

Η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ οι μετεωρολογικές προβλέψεις αναφέρουν ότι θα σημειωθούν πρόσκαιρες  χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Εντός της ημέρας θα ληφθούν αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων αύριο Παρασκευή, όπως  είπε στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Κυκλοφοριακές ρυθυμίσεις

· Λ. Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

· Για βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων, καθώς όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας – Θηβών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, από χ/θ 5 (πρατήριο καυσίμων REVOIL [πρώην CYCLON].

· Για όλα τα οχήματα τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες επί της Λ. Χασιάς, στο ύψος της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών, ρεύμα προς Δερβενοχώρια. ( Από 16:00 ́ ώρα της 09-03-2022).

Παντός είδους βαρέως οχήματος μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δ.Π.Λ. Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω. (Από 22:00’ της 09/03/2022)

· Παντός είδους βαρέως οχήματος μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής). (Από 22:00’ της 09/03/2022)

· Επ. Ο. Εκάλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ μέχρι το Πάρκο Ανατολής (από ώρα 03:20).

· Λ. Διονύσου από το ύψος της συμβολής της με τη Λ. θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την Επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης. (από ώρα 03:20).

· Επί της συνέχεια της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το Νεκροταφείο Παπάγου προς τον Υμηττό. (από ώρα 04:15 της 10/03/2022).

Με ανακοίνωση της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ενημερώνει για τις κυκλοφοριακές  ρυθμίσεις των οχημάτων  στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Πού θα μείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες

Κλειστά σήμερα  θα παραμείνουν τα σχολεία, σε βόρεια, ανατολική και δυτική Αττική, λόγω της κακοκαιρίας “Φίλιππος”.

Κλειστοί και οι παιδικοί σταθμοί στις παραπάνω περιοχές.

Εξαιρούνται τα σχολεία στο  δήμο Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης, στον οποίο θα είναι όλα ανοιχτά, εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας. Στην Περιφερειακή ενότητα Δ. Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα και όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου. Τις τελευταίες ώρες στην περιοχή σημειώνεται πυκνή χιονόπτωση. Κλειστά και στους Δήμους Σφακίων και Κισσάμου.

Τα χιόνια και ο ολικός παγετός που επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν στις 09.15 το πρωί ενώ στον Δήμο Δεσκάτης στις 10.00 πμ. Θα λειτουργήσουν κανονικά οι παιδικοί σταθμοί. Στην Καστοριά και στους δήμους, Καστοριάς, ‘Αργους Ορεστικού και Νεστορίου τα σχολεία θα λειτουργήσουν από τις 9.15 ενώ οι παιδικοί, βρεφικοί σταθμοί τα ΚΔΑΠ καθώς και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. του Δήμου ‘Αργους Ορεστικού Καστοριάς θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στη Φλώρινα και στους δήμους, Φλώρινας και Αμυνταίου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ στον Δήμο Πρεσπών θα ξεκινήσουν στις 9.15. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στην Κοζάνη και στους δήμους Εορδαίας και Κοζάνης τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ στους δήμους Βοίου, Σερβίων και Βελβεντού η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 10. πμ.

Χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα  φέρνει στην Αττική ο « Φίλιππος» τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για την εξέλιξη της κακοκαιρίας 

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται σήμερα σε όλη τη χώρα λόγω της νέας κακοκαιρίας “Φίλιππος”, με βροχές και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμη και στα πεδινά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας. Ιδιαίτερα στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα είναι πυκνές κυρίως πάνω από τα 200-300 μέτρα υψόμετρο, ενώ εντός του Λεκανοπεδίου της Αττικής θα σημειώνεται χιονόνερο. Στην Εύβοια οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα και στα παραθαλάσσια τμήματα.

Από το μεσημέρι, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων προβλέπεται να επηρεάσει την Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Ανατολική Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη.

Στις περισσότερες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, όμως σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία τοπικά οι βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος