Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι – Ν. Χαρδαλιάς: Κανείς δεν θα ξεχάσει (video)

Eπιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι τελέστηκε σήμερα, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εις μνήμη των 103 ανθρώπων που χάθηκαν σε μια πυρκαγιά κατηγορίας εφτά. Τρία χρόνια μετά, εξακολουθούν να συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων για τις οικογένειες που δεν γύρισαν σπίτι.

“Όσα χρόνια και αν περάσουν κανείς δεν θα ξεχάσει πόσο άδικα χάθηκαν οι συνάνθρωποί μας. Χάθηκαν αλλά είναι εδώ. Οι ψυχές τους, η μνήμη τους, η παρακαταθήκη τους μας οδηγεί στο θωρακίσουμε τη χώρα μας και να μην έχουμε ποτέ ξανά ένα νέο Μάτι”, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

“Να δώσουμε μέχρι τέλους τον αγώνα να ξαναγυρίσουν οι άνθρωποι στις εστίες τους”, δήλωσε ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, ενώ η Σοφία Νικολάου είπε ότι “οφείλουμε να κάνουμε κάθε τι που περνάει από το χέρι μας ώστε να δικαιωθούν οι ψυχές και οι οικογένειές τους”.

Στο μεταξύ, ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε σε γραπτή της δήλωση:”Ένα μεγάλο γιατί κυριαρχεί περιμένοντας τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Οι πληγές δεν έχουν ακόμη επουλωθεί και το κυριότερο δεν έχουμε μάθει ακόμη και τα λάθη μας. Δεν υπάρχει πρόληψη και σχέδιο προστασίας των δασών. Η Πολιτική Προστασία εξαντλείται στην κατάσβεση της φωτιάς, μόνο δηλαδή με δράση εκ των υστέρων. Έτσι οι καταστροφές θα συνεχίζονται”, καταλήγει η κ. Γεννηματά.

Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου / ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος