Μικροένταση σε Μενίδι και Νομισματοκοπείο για τον τραυματισμό του 16χρονου – Άνοιξε η περιφερειακή Αιγάλεω

Array

Τεταμένο παραμένει το κλίμα μετά τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν χθες Τρίτη (6/12) στη Θεσσαλονίκη από τους Ρομά που διαμαρτύρονται για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου από πυροβολισμό αστυνομικού.

Ένταση προκλήθηκε και σήμερα Τετάρτη (7/12) για λίγη ώρα στο Μενίδι από Ρομά που έβαλαν φωτιά σε κάδο.

Μικροένταση σε Μενίδι και Νομισματοκοπείο για τον τραυματισμό του 16χρονου – Άνοιξε η περιφερειακή Αιγάλεω

Ένταση και κοντά στον καταυλισμό που βρίσκεται πίσω από το Νομισματοκοπείο, όταν ομάδα Ρομά βγήκαν στη άκρη της Λ. Μεσογείων και έκαψαν δύο λάστιχα. Και στις δύο περιπτώσεις η φωτιά έσβησε χωρίς να χρειαστεί να κλείσει ο δρόμος. Στο σημείο βρίσκεται Αστυνομία. Αυτήν την ώρα επικρατεί ηρεμία. Δείτε βίντεο

Νωρίτερα το πρωί  η αστυνομία προχώρησε στο κλείσιμο της Περιφερειακής Αιγάλεω λόγω αντικειμένων που πέταξαν ομάδες Ρομά μετά από συμπλοκή με την αστυνομία. Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.

Στην Περιφέρειακή Αιγάλεω έμειναν το πρωί της Τετάρτης (7/12) για αρκετές ώρες δυνάμεις της αστυνομίας έως ότου συνεργεία να καθαρίσουν τον δρόμο από πέτρες, κάδους, λάστιχα κτλ.

Μικροένταση σε Μενίδι και Νομισματοκοπείο για τον τραυματισμό του 16χρονου – Άνοιξε η περιφερειακή Αιγάλεω

Το χρονικό της οργής

Σκηνικό έντασης επικράτησε το βράδυ της Τρίτης στη δυτική Θεσσαλονίκη. Με μολότοφ, οδοφράγματα, φωτιές και πετροπόλεμο συνεχίστηκαν για δεύτερη νύχτα οι διαμαρτυρίες από ομάδες Ρομά για τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου.

Ένταση σημειώθηκε και στο κτίριο της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, στη Μενεμένη.Όπως κατέγραψε η ΕΡΤ σε αποκλειστικό βίντεο, Ρομά πέταξαν Μολότοφ κοντά στο σημείο που στεγάζεται η Οικονομική Αστυνομία, στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης. Στην περιοχή της Μενεμένης στήθηκαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων που παραδόθηκαν στις φλόγες.

Μικροένταση σε Μενίδι και Νομισματοκοπείο για τον τραυματισμό του 16χρονου – Άνοιξε η περιφερειακή Αιγάλεω
Διαμαρτυρίες ρομά έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο οπου νοσηλεύεται ο 16χρονος που πυροβολήθηκε από αστυνομικό. Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Μία δεύτερη εστία έντασης εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στην οδό Λαγκαδά, μετά την πεζογέφυρα της Σταυρούπολης. Στο σημείο αυτό, οι διαμαρτυρόμενοι απέκλεισαν για δύο ώρες το οδόστρωμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, βάζοντας φωτιές σε κάδους με σκουπίδια, ενώ πετούσαν αντικείμενα σε αστυνομικούς που κλήθηκαν επί τόπου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις απαντούσαν με ρίψεις χημικών στις επιθέσεις που δέχονταν, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση φλεγομένων κάδων απορριμάτων. Επεισόδια που επεκτάθηκαν με την ίδια ένταση σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Οδοφράγματα και επτά συλλήψεις στην Αυλίζα Αχαρνών 

Το απόγευμα της Τρίτης τα επεισόδια εκτός από την περιοχή του Νομισματοκοπείου, στο Χαλάνδρι, επεκτάθηκαν σε Αχαρνές (Μενίδι), Ζεφύρι, Ασπρόπυργο, Άνω Λιόσια, στην Εθνική Οδό στο ύψος των Μεγάρων, αλλά και κοντά στον καταυλισμό στο Χαλάνδρι στη Λ. Μεσογείων στο ύψος του Νομισματοκοπείου

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ κατά τις συμπλοκές Ρομά και μελών της ΟΠΚΕ στην Αυλίζα Αχαρνών έγιναν 7 συλλήψεις και δέκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν, οι 6 από σκάγια και οι υπόλοιποι 4 από ρίψεις αντικειμένων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες όλοι τους ελαφρά, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπάρχουν τραυματισμένοι Ρομά.

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον αστυνομικό

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, εκτέλεση παράνομων πυροβολισμών ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης άσκησε την Τρίτη η εισαγγελέας στον 34χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται ότι πυροβόλησε στο κεφάλι 16χρονο, στη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα ο ανήλικος να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Ο αστυνομικός ενώπιον της εισαγγελέα τόνισε ότι πυροβόλησε καθώς κινδύνευε η ζωή των συναδέλφων του και συγκεκριμένα υποστήριξε ότι ο 16χρονος κινήθηκε για να εμβολίσει μία μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ.

Επιπλέον, ανέφερε ότι πυροβόλησε μία φορά στον αέρα και όταν το αυτοκίνητο δε σταμάτησε, πυροβόλησε το αυτοκίνητο και αυτή ήταν η σφαίρα, που βρήκε τον 16χρονο, ο οποίος είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Την υπόθεσή του ανέλαβε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.

Δείτε επίσης:

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος, Λία Χριστάρα | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος