Έκανε «πάρτι» με Ισλανδία η εθνική γυναικών, «τελικός» με Βουλγαρία

Η διαφορά δυναμικότητας αποτυπώθηκε στο παρκέ, με την Εθνική Γυναικών να συντρίβει την ουραγό Ισλανδία στη Λιουμπλιάνα, για την 5η αγωνιστική των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2021. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε άνετα με 95-58, συμπλήρωσε τις 3 νίκες, παραμένει στη δεύτερη θέση του Α’ ομίλου και πλέον επικεντρώνεται στον «τελικό» με τη Βουλγαρία (6/2), απέναντι στην οποία θέλει και πάλι νίκη και διαφορά για να ελπίζει στην πρόκριση στην τελική φάση, μεταξύ των πέντε καλύτερων δεύτερων ομάδων από τους εννέα ομίλους.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 31-43, 48-71, 58-95.

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο βρήκε την Εθνική στο +5 (17-22), η «γαλανόλευκη» έδειξε διάρκεια σε άμυνα και επίθεση, εκτόξευσε τη διαφορά στο ημίχρονο στο +12 (31-43), για να τρέξει ένα επιμέρους σκορ 10-24 στην τελευταία περίοδο και να «αγγίξει» την κατοστάρα.

«Κλειδιά» της αποψινής επιτυχίας η άμυνα, η διάθεση στη δημιουργία (24 ασίστ) και φυσικά τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας, με την Εθνική να έχει 56% στα σουτ εντός πεδιάς, με 11/22 τρίποντα.

Διαιτητές: Προτς, Σαράπα, Μανίστε

ΕΛΛΑΔΑ (Μασλαρινός): Αλεξανδρή, Μποσγανά 12 (2), Δίελα 6 (2), Σωτηρίου 4, Βιντσιλαίου Αγγ., Χριστινάκη 13 (1), Φασούλα 10, Νικολοπούλου 7 (1), Παυλοπούλου 2, Σπανού 15, Σπυριδοπούλου 18 (4), Σταμολάμπρου 8 (1).

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ε.Ο.Κ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος