Διάγγελμα Τραμπ: “Αναστέλλονται οι πτήσεις από Ευρώπη προς ΗΠΑ για 30 ημέρες”

Διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό απήυθυνε από το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναφορικά με τον κορονοϊό Covid-19 και την ανακήρυξη του από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε πανδημία.

Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοίνωσε είναι η αναστολή πτήσεων από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ για 30 ημέρες, ένας περιορισμός που όμως δεν θα ισχύει για το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο το μέτρο αυτό θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται την Παρασκευή 13/3.

«Για την συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών, ο κίνδυνος είναι πολύ, πολύ μικρός», είπε ο πρόεδρος Τραμπ. Τόνισε, όμως ακόμη, ότι οι ηλικιωμένοι Αμερικανοί θα πρέπει να αποφύγουν τα ταξίδια, τις κοινωνικές εκδηλώσεις και τις μεγάλες συγκεντρώσεις. «Κάθε κοινότητα αντιμετωπίζει διαφορετικούς κινδύνους», σημείωσε και ενθάρρυνε τους Αμερικανούς να ακούσουν τις τοπικές αρχές.

«Πραγματοποιήσαμε μια σωτήρια ενέργεια με την έγκαιρη δράση μας στην Κίνα. Τώρα πρέπει να κάνουμε το ίδιο με την Ευρώπη», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος σε προηγούμενους περιορισμούς στις μετακινήσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο ανασκεύασε εν μέρει -μέσω Twitter- τις αναγγελίες που είχε κάνει διαβεβαιώνοντας πως η προσωρινή απαγόρευση εισόδου την οποία αποφάσισε να επιβάλλει στα κράτη του χώρου Σένγκεν για τριάντα ημέρες δεν αφορά τα εμπορεύματα. “Ο περιορισμός σταματά τους ανθρώπους, όχι τα αγαθά”, διαβεβαίωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στην ανάρτησή του.

«Δεν θα υπάρξει χρηματοπιστωτική κρίση»

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις που θα έχει στην παγκόσμια οικονομία η πανδημία του Covid-19, σπεύδοντας να υποβαθμίσει τις προειδοποιήσεις για μια πιθανή ύφεση: «Δεν πρόκειται για χρηματοπιστωτική κρίση, αυτό είναι κάτι προσωρινό που θα ξεπεράσουμε σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ακόμα ότι θα λάβει «επείγουσα δράση» για την παροχή βοήθειας στους εργαζόμενους που πλήττονται από την πανδημία. Ανέφερε ότι ζητά από το Κογκρέσο 50 δισ. δολάρια για δάνεια μικρών επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα ζήτησε «περικοπές φόρων».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος