Χρ. Καλογρίτσας κατά Ν. Παππά και “άλλων ανώτατων στελεχών” με νέο υπόμνημα

Υπόμνημα στο οποίο ο ιδιοκτήτης της εταιρίας “Τοξότης”,  Χρήστος Καλογρίτσας, επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς του για εμπλοκή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στην υπόθεση, αξιολογεί η Εισαγγελία η οποία και θα κρίνει αν προκύπτουν ποινικά δεδομένα και σε βάρος ποιών προσώπων.

Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από πταισματοδίκη, ο Χρήστος Καλογρίτσας με το υπόμνημα διατηρεί τον Νίκο Παππά σε πρώτο πλάνο σε ότι αφορά τον περιβόητο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.  Επιπλέον, ο Χρήστος Καλογρίτσας μιλάει και για άλλα «ανώτατα» στελέχη, που υποδεικνύει ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση της απόκτησης τηλεοπτικής άδειας το 2016. «Με πρόδωσαν» λέει, «αντί να με προστατεύσουν από τους Χούρι».

Το White house και η White Porsha

Τα ερωτήματα που θέτει στο υπόμνημα του ο Χρήστος Καλογρίτσας είναι πολλά και καλείται να απαντήσει ο εισαγγελέας: «Ποιοι είναι οι «Επικεφαλής, ο Λευκός Οίκος και η White Porscha», οι οποίοι, ως ο ίδιος αναφέρει στο από 27.08.2016 e-mail του είχαν μεταξύ τους συμφωνήσει όχι μόνο τα τραπεζικά στοιχεία των «φίλων» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά επίσης και ποιανού προσώπου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, τον οποίο ο Fouad Khoury είχε γνωστοποιήσει».

Ο κυπριακός λογαριασμός

Ο “κόκκινος επιχειρηματίας” ζητά από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν αν πράγματι υπήρξε εργολαβία εκ μέρους της CCC για την κατασκευή ενός mall στα Εμιράτα.

Οι επιχειρηματίες Βαγγέλης Μαρινάκης και Δημήτρης Κοντομηνάς

Τα στελέχη του White House με μέριμνα του Νίκου Παππά, τον έστειλαν να τους ζητήσει λεφτά για να στήσει το κανάλι αναφέρει στο υπόμνημα του ο Χρήστος Καλογρίτσας: «Κανόνισαν τον Σεπτέμβριο 2016 με δική τους πρωτοβουλία συναντήσεις και με άλλους επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ευάγγελος Μαρινάκης και ο κ. Δημήτριος Κοντομηνάς, στις οποίες κανονισμένες από μέρους τους συναντήσεις απέστειλαν τον κ. Καλογρίτσα, προκειμένου να ζητήσει την αναγκαία χρηματοδότηση που θα τους επέτρεπε να υλοποιήσει το σχέδιό τους».

Ο “κόκκινος επιχειρηματίας” αποκαλεί «συνεταίρους» τα στελέχη του White House , τον Νίκο Παππά και τους Khoury και υποστηρίζει ότι “αφότου ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες κρίθηκε αντισυνταγματικός, είχαν σκοπό να ανακτήσουν το ποσό των € 3.000.000, το οποίο είχε καταβληθεί  κατά τις υποδείξεις του τότε υπουργού, Νικόλαου Παππά, για την έκδοση του εντύπου Documento».

Ο Χρήστος Καλογρίτσας, ξέσπασε τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο Λιβανέζικος κατασκευαστικός κολοσσός CCC, ιδιοκτησίας της οικογένειας Χούρι, του ζήτησε πίσω 3 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας  συμφωνητικό υπεργολαβίας για ένα έργο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο Καλογρίτσας εξεμάνη πως επρόκειτο για εικονική σύμβαση,  για να καλύψει την εγγυητική επιστολή στα τελη Αυγούστου του 2016, ώστε να πάρει τηλεοπτική άδεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος