Χάρτης: Πώς άρχισε η χερσαία ρωσική επίθεση

Οι πυραυλικές επιθέσεις (τις οποίες διαψεύδει η Μόσχα), χαρακτηρίζονται ως αρχή του πολέμου.

Ακολούθησαν χερσαίες επιχειρήσεις με τις ρωσικές δυνάμεις να εισβάλουν στην Ουκρανία από τη Λευκορωσία, τη Ρωσία, την Κριμαία.

Χάρτης: Πώς άρχισε η χερσαία ρωσική επίθεση

  • Στις 5 το πρωί ώρα Ελλάδας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την έναρξη «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» για την «αποστρατιωτικοποίηση και απο-ναζικοποίηση» της Ουκρανίας, καλώντας τους Ουκρανούς στρατιώτες στη γραμμή επαφής στο Ντονμπάς να καταθέσουν τα όπλα.
  • 15 λεπτά μετά το διάγγελμα Πούτιν, ακούστηκαν οι πρώτες εκρήξεις στο Κίεβο, το Χάρκοβο, τη Μαριούπολη.
  • Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι εξουδετέρωσε την αεράμυνα και τις αεροπορικές βάσεις της Ουκρανίας, μέσα σε τριάντα λεπτά.
  • Στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο, βρίσκονται ήδη ρωσικά τανκς, μεταδίδει το BBC, με τις αναφορές να επιβεβαιώνονται από Ουκρανό αξιωματούχο.Σημειώνεται ότι το Χάρκοβο βρίσκεται μόλις 40 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα.
  • Ένα αγόρι σκοτώθηκε όταν βομβαρδίστηκε συγκρότημα κατοικιών στο Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.
  • Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press μετέδωσε πριν από λίγο, επικαλούμενο πηγές της ουκρανικής κυβέρνησης, ότι τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του «πολέμου ευρείας κλίμακας» που διεξάγουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στ’ ανατολικά, τα βόρεια αλλά και τα νότια της χώρας.
  • Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι έχει σκοτώσει σχεδόν 50 «Ρώσους κατακτητές» στην επαρχία Λουχάνσκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, έχει καταρρίψει συνολικά έξι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη στην ίδια περιοχή και έχει καταστρέψει τέσσερα ρωσικά τανκς σε έναν δρόμο κοντά στο Χάρκοβο.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος