Χ. Κατσαρδής: Το 1/5 των κρουσμάτων είναι παιδιά – A. Κομνός: Η έξαρση αναμενόταν μετά τα Φώτα

Ένα στα πέντε κρούσματα είναι παιδιά τα οποία βρήκε η «Όμικρον» ανεμβολίαστα, είπε ο Επίκουρος καθηγητής Παιδοπνευμονολογίας, Χάρης Κατσαρδής τονίζοντας παράλληλα ότι περισσότερο από τον αριθμό νοσούντων πρέπει να απασχολήσουν οι πολίτες που θα νοσηλευτούν και η θνητότητα.

«Αν και αρκετοί δηλώνουν ότι το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να καθυστερήσει ακόμα μια εβδομάδα για να διαπιστωθεί πώς εξελίσσεται η Όμικρον, ας μην παίξουμε την κολοκυθιά», είπε ο καθηγητής, εξηγώντας: «Πρέπει να μην υποχρεωθούν τα παιδιά να αφοσιώνονται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή χωρίς κοινωνικές επαφές, καθώς έτσι αρχίζουν άλλα προβλήματα που σε συνδυασμό με την εργασία των γονέων είναι δυσεπίλυτα».

Aν η «Όμικρον» πάρει την κυριαρχική θέση από τη «Δέλτα», κάτι που προς το παρόν είναι υπό αίρεση, τότε μπορεί να μιλάμε και για το τέλος της πανδημίας, ανέφερε στη συνέχεια ο Χάρης Κατσαρδής.

Ο πυρήνας του προβλήματος είναι ότι και οι μεγάλοι έχουν κουραστεί. Τα παιδιά εμάς βλέπουν και μας μιμούνται κι αυτό αφορά και τη σωστή χρήση της μάσκας, πρόσθεσε.

Στην εκπομπή «Από τις 6», μίλησε και ο εντατικολόγος-αναισθησιολόγος, Διευθυντής ΜΕΘ Γ. Ν. Λάρισας, διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, Απόστολος Κομνός, ο οποίος επεσήμανε ότι η έξαρση αναμενόταν μετά τα Φώτα. «Μας αιφνιδίασε αλλά προς το παρόν διαπιστώνεται αύξηση προσελεύσεων και όχι εισαγωγών στα νοσοκομεία της Λάρισας», είπε. «Προς το παρόν διαπιστώνεται αύξηση προσελεύσεων και όχι εισαγωγών στα νοσοκομεία της Λάρισας», είπε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι στην παρούσα φάση το επιδημιολογικό φορτίο βρίσκεται στους νεώτερους, αλλά τις επόμενες ημέρες θα διαπιστωθεί πρόβλημα στις ηλικίες άνω των 60 ετών από τη μετάλλαξη Όμικρον.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος