Άλκης Βατόπουλος για κορονοϊό: Τα παιδιά δεν αποτελούν το κέντρο μετάδοσης

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος μίλησε το πρωί για την επανέναρξη των σχολείων, στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι» με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες σχετικά με την μετάδοση του ιού, τα παιδιά δύσκολα μεταδίδουν τον ιό. Η Covid 19 έχει εντελώς διαφορετική συμπεριφορά από τη γρίπη, τα παιδιά δεν αποτελούν το κέντρο μετάδοσης όπως σε άλλες μορφές γρίπης, σημείωσε ο καθηγητής, η οδηγία να μην έρχονται τα παιδιά σε επαφή με ηλικιωμένους και άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ισχύει, γιατί ναι μεν μεταδίδουν τον ιό δύσκολα αλλά όχι καθόλου.

«Τα παιδιά πρέπει να πάνε στο σχολείο, δεν είναι σωστό να τα κρατήσουμε στο σπίτι. Πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στους ειδικούς, είναι ασφαλή με τη μάσκα.»  Οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν, να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Τέλος, ο καθηγητής τόνισε πως γίνονται πυρετώδεις προσπάθειες από φαρμακευτικές εταιρίες και πανεπιστήμια προκειμένου να εφευρεθεί ένα εμβόλιο το οποίο μπορεί να σταματήσει την πανδημία. Ωστόσο, οι προσπάθειες είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος