Αλ. Κούκιος, δικηγόρος μάρτυρα στη δίκη για το βιτριόλι: Δεν μας συνδέουν τα τηλεφωνήματα με συνέργεια ή συμμετοχή σε έγκλημα (video)

Για την κλήτευση του πελάτη του ως μάρτυρα στην πολύκροτη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου μίλησε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κούκιος.

«Ο εντολέας μου έχει παραδεχθεί ότι υπήρχαν κλήσεις τόσο πριν και μετά την πράξη. Όλες οι κλήσεις αυτές έχουν γίνει στην προσπάθεια της κατηγορούμενης να βρει άλλοθι. Δεν μας συνδέουν τα τηλεφωνήματα επ’ ουδενί με συνέργεια ή συμμετοχή σε έγκλημα», δήλωσε ο κ. Κούκιος.

Και όπως διευκρίνισε στους δημοσιογράφους της εκπομπής «Από τις Έξι» ήταν σύντροφος μιας φίλης της κατηγορουμένης. «Ο πελάτης μου είχε κάποιες επαφές με την κατηγορουμένη, η οποία τον προέτρεπε να παρακολουθεί την Ιωάννα και τον 40χρονο, την πέτρα του σκανδάλου. Ο ίδιος ουδέποτε τους παρακολούθησε. Προκειμένου να την αποφύγει και να την ξεφορτωθεί έλεγε ότι πήγε και ότι δεν συμβαίνει τίποτα μεταξύ τους».

Περιγράφοντας την εμμονή της καθ’ ομολογία δράστιδος με την Ιωάννα Παλιοσπύρου ο κ. Κούκιος ανέφερε τα συνεχή τηλεφωνήματα όχλησης που έκανε η κατηγορούμενη στον πελάτη του. «Ανά τακτά χρονικά διαστήματα του έκανε συνεχείς κλήσεις, τις οποίες προσπαθούσε να αποφύγει. Όπως και δεν της απαντούσε και στα τηλεφωνήματα μετά».

Αλ. Κούκιος, δικηγόρος μάρτυρα στη δίκη για το βιτριόλι: Δεν μας συνδέουν τα τηλεφωνήματα με συνέργεια ή συμμετοχή σε έγκλημα (video)
«Ο εντολέας μου έχει παραδεχθεί ότι υπήρχαν κλήσεις τόσο πριν και μετά την πράξη από την κατηγορούμενη», δήλωσε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του μάρτυρα που κλήθηκε να καταθέσει όσα γνωρίζει από τους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Τι λέει για την έως τώρα στάση του πελάτη του

Ερωτηθείς για το αν ο μάρτυρας προσφέρθηκε να βοηθήσει τις έρευνες της αστυνομίας το επίμαχο διάστημα όταν η ταυτότητα της δράστιδας ήταν άγνωστη και οι αρχές αναζητούσαν κάθε στοιχείο που θα συνέβαλε στην εξιχνίαση της υπόθεσης ο δικηγόρος παραδέχθηκε ότι ο πελάτης του δεν παρουσιάστηκε αυτοβούλως.

«Όχι, δεν πήρε την πρωτοβουλία. Αυτή είναι η αλήθεια. Όλες αυτές οι κλήσεις έγιναν σε διάστημα δύο ετών», ενώ όσον αφορά το ερώτημα αν μετά την επίθεση με βιτριόλι η κατηγορούμενη του τηλεφώνησε, είπε ότι «υπήρχαν κλήσεις οι οποίες δεν ήταν απαντημένες. Η κοπέλα αυτή είχε μια περίεργη συμπεριφορά και ο πελάτης μου την απέφευγε».

Όπως δήλωσε στην εκπομπή ο πελάτης του έχει δηλώσει ότι σε περίπτωση που το αίτημα των δικηγόρων της Ιωάννας να καταθέσει, γίνει δεκτό από το δικαστήριο, τότε θα προσέλθει.

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος