120 δόσεις: Στη ρύθμιση και όσοι έχουν οφειλές σε ταμεία (video)

Από σήμερα  Τρίτη 6 Αυγούστου, θα μπορούν να μπουν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, όσοι έχουν οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία για το 2017 και το 2018.

Βελτιώνεται η ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αφού το επιτόκιο στις δόσεις μειώνεται στο 3% από το 5% κάτι που ζητούσαν οι οφειλέτες και έτσι ενισχύεται η ρευστότητα στις επιχειρήσεις.

“Δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους για ένα νέο ξεκίνημα», υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κατά τη συζήτηση του διυπουργικού νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Την ίδια ώρα Υπουργείο Εργασίας και υπηρεσίες των ταμείων εργάζονται πυρετωδώς για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οφειλέτες στους ασφαλιστικούς φορείς προκειμένου να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση των 120 δόσεων, ενώ υπενθυμίζεται ότι η σχετική προθεσμία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, έγινε εκκαθάριση του ασφαλιστικού αρχείου και έτσι από το μεσημέρι της Τρίτης 6/8 θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση και όσοι δεν το είχαν καταφέρει μέχρι σήμερα εξ αιτίας προβλημάτων που αντιμετώπιζαν λόγω οφειλών του 2017 και του 2018.

Ρεπορτάζ: Γράβου Κατερίνα

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος