Live-Βουλή: Ολοκληρώνεται η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών – Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση

Ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου, η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια της Βουλής, με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία το βράδυ.

Η δεύτερη ημέρα συνεδρίασης στη Βουλή ολοκληρώθηκε στις 03:35 τα ξημερώματα, ενώ στις 9 το πρωί θα ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες στην Ολομέλεια, με στόχο η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία να ξεκινήσει περί τις 8 με 9 το βράδυ και αναμένεται οι 158 βουλευτές της ΝΔ να καταψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας.

Δείτε απευθείας από τη Βουλή τη συζήτηση:

Οξεία αντιπαράθεση μετά την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Κ. Καραμανλή

Στο «κόκκινο» βρέθηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή, κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης, επί της πρότασης δυσπιστίας, μετά και την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. «Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ, πίσω από καμιά βουλευτική ασυλία για τα Τέμπη», είπε ο κ. Καραμανλής, ζητώντας από την αντιπολίτευση να συντάξει συγκεκριμένο κατηγορητήριο, θεσμικά στη Βουλή, και όχι στα λαϊκά δικαστήρια.

Η τοποθέτηση του πρώην υπουργού πυροδότησε την σφοδρή αντιπαράθεση του Μάκη Βορίδη με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Είστε όλοι στη ΝΔ υπεύθυνοι. Τα χειροκροτήματα των βουλευτών και το ύφος του κ. Καραμανλή, δείχνει ότι η ΝΔ  έχει μηδενική ενσυναίσθηση, και απεριόριστη αλαζονεία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Δεν κρύβεστε, αλλά σας κρύβουν οι δικοί σας μέσα στη Βουλή, δίνοντάς σας ασυλία στις κατηγορίες της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Είστε η επιτομή της απόλυτης χυδαιότητας, της απάντησε ο Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στα προσωπικά αντικείμενα θυμάτων, που κατέθεσε στη Βουλή. 

Προκλητική, χαρακτήρισε την στάση Καραμανλή, το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι δεν προστατεύεται από την βουλευτική του ασυλία, αλλά από το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

«Δεν έφταιγε ο ίδιος, τόσος ήτανε», σχολιάζει με ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και τονίζει ότι το παρατεταμένο χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ τους καθιστά συνυπεύθυνους και αποδεικνύει πως είναι γίγαντες στην συγκάλυψη και νάνοι στην συναίσθηση.

Επικριτικά και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης στην ομιλία του Κώστα Καραμανλή.

Διαβάστε επίσης:

Κ. Καραμανλής για Τέμπη: Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία

Λ. Αυγενάκης: Ανάγλυφη ομολογία του πολιτικού αδιεξόδου του ΠΑΣΟΚ και της αντιπολίτευσης η πρόταση δυσπιστίας

Κ. Πιερρακάκης: Κάποιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν την εσωτερική τους δυσπιστία και επιλέγουν να την εξάγουν

ΣΥΡΙΖΑ: Στη Βουλή έπεσαν οι μάσκες – Το έγκλημα των Τεμπών θα διαλευκανθεί

Σ. Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης ευθύνεται για τις μεγάλες παραβιάσεις του κράτους Δικαίου στην Ελλάδα – Να έρθει στη Βουλή να απολογηθεί

Αντιπαράθεση Γεωργιάδη-Κωνσταντοπούλου για τον μηχανοδηγό της εμπορικής αμαξοστοιχίας

Δ. Νατσιός: Φτάνει η ώρα της Δικαιοσύνης για τα Τέμπη




Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος