“Τεράστια” επιχείρηση διάσωσης δύο σπηλαιολόγων στην Πολωνία

Περισσότεροι από 24 διασώστες προσπαθούν να σώσουν δύο σπηλαιολόγους που είναι εγκλωβισμένοι σε σπηλιά στην οροσειρά Τάτρα της Πολωνίας από το Σάββατο, όταν μία στενή σήραγγα πλημμύρισε κλείνοντάς τους την έξοδο.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας διάσωσης  τόνισε ότι οι εγκλωβισμένοι είναι εκτεθειμένοι σε ακραίες συνθήκες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η επιχείρηση διάσωσης είναι δύσκολη καθώς το νερό που έχει πλημμυρίσει τα σπήλαια.

Οι διασώστες ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν εκρηκτικά για να ανοίξουν δρόμο προκειμένου να φτάσουν στους δύο εγκλωβισμένους, όμως η διαδικασία δεν προμηνύεται γρήγορη.

«Ο μόνος τρόπος να τους φτάσουμε είναι μέσω μιας σειράς ιδιαίτερα περίπλοκων πυροτεχνικών ενεργειών», σχολίασε ο Γιαν Κριστόφ, επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας έρευνας και διάσωσης.

«Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια διαδικασία που ίσως κρατήσει ημέρες, αν όχι εβδομάδες», τόνισε.

Οι δύο σπηλαιολόγοι παγιδεύτηκαν στη σπηλιά Βίλκα Σνιέζνα, την πιο μεγάλη και βαθιά της οροσειράς Τάτρα, το Σάββατο, με τα σωστικά συνεργεία να ενημερώνονται για το συμβάν από συναδέλφους τους που τους συνόδευαν.

Σλοβάκοι διασώστες ενδέχεται να συμμετάσχουν στην επιχείρηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος