Ρύθμιση 120 δόσεων: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ολιγοήμερης παράτασης για υπαγωγή (video)

Τη Δευτέρα εκπνέει και η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση των 120 δόσεων, ανοικτό πάντως είναι το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση, καθώς σε καθημερινή βάση υποβάλλονται περίπου 30.000 αιτήσεις και εντάσσονται 400.000 οφειλέτες.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών κρίνουν σκόπιμη μια μικρή παράταση, την ώρα που πέφτουν βροχή τα αιτήματα και από τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου.

«Θέλω να ελπίζω ότι θα υπάρξει παράταση ώστε να είναι μεγαλύτερη η ένταξη», είπε στην ΕΡΤ Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος ΕΒΕΑ.

Λίγο αργότερα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος  Γεραπετρίτης σημείωνε ότι πράγματι θα ήταν σκόπιμη, όμως δεν θα είναι μακρόχρονη.

Το τελευταίο διάστημα η ρύθμιση έχει ανεβάσει ταχύτητες. Σε καθημερινή βάση υποβάλλονται περίπου 30.000 αιτήσεις με τον αριθμό των οφειλετών που εντάσσονται να υπερβαίνει τις 400.000 και τα χρέη που ρυθμίζονται σε έως 120 δόσεις να έχουν ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.
«Για εκείνους που δεν θα τα καταφέρουν, η μόνη τους ελπίδα θα είναι να ενταχθούν στη ρύθμιση των 12 δόσεων με την προσδοκία κάποια στιγμή αυτές να γίνουν 24» εξηγεί ο  φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης.

Μια από τις σημαντικότερες βελτιώσεις που έγιναν στις 120 δόσεις είναι ότι όσοι υπαχθούν στη ρύθμιση και έχουν δεσμευμένο λογαριασμό μπορούν με τη βεβαίωση αυτής της ρύθμισης να τον «ξεμπλοκάρουν». Υπάρχει, όμως, ένα «αλλά». Για να παραμείνεις στις 120 δόσεις, θα πρέπει να εκπληρώνεις τις τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις ή να τις ρυθμίσεις με την πάγια των 12 δόσεων. Το πρόβλημα είναι ότι δεν προβλέπεται ανάλογο «ξεμπλοκάρισμα» για την πάγια ρύθμιση. Αυτό που θα πρέπει να έχουν κατά νου όσοι έχουν δεσμευμένο λογαριασμό είναι ότι ακόμα κι αν τον ξεμπλοκάρουν, αυτό ισχύει εφεξής και όχι αναδρομικά.

Με την απώλεια της ρύθμιση χάνεται το δικαίωμα του ακατάσχετου λογαριασμού και επανέρχονται οι προσαυξήσεις.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορταζ Αν. Μανουσέλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος