Πρωτοφανείς αριθμοί κρουσμάτων στην Ευρώπη λόγω της Όμικρον

Τα αλλεπάλληλα ρεκόρ κρουσμάτων αναγκάζουν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να γράφουν και να ξαναγράφουν τα μέτρα του περιορισμού για να αντιμετωπίσουν την επέλαση της πανδημίας.

Η Μεγάλη Βρετανία κατέγραψε ρεκόρ 129.000 κρουσμάτων, η Γαλλία άγγιξε τις 180.000 ημερήσια κρούσματα, ενώ η Ισπανία ξεπέρασε τις 75.000 κρούσματα, παρά το μεγάλο ποσοστό εμβολιασμού. Η Πορτογαλία ανέφερε 17.172 κρούσματα, τα περισσότερα που έχουν καταγραφεί από τις 28 Ιανουαρίου όταν σάρωνε στην Ευρώπη το στέλεχος Α. Ευτυχώς, όμως, η πίεση στις εντατικές είναι μειωμένη.

Οι Γάλλοι υποδέχτηκαν με ανακούφιση την απόφαση της κυβέρνησης να μην ακυρώσει τα Πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν, αλλά ανακοίνωσε μία σειρά άλλων μέτρων που περιλαμβάνουν μάσκες παντού, επέκταση της τηλεργασίας, απαγόρευση φαγητού και ποτού σε όρθιους και δημόσιους χώρους κ.ά.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη μείωση του χρόνου καραντίνας για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς στις πέντε μέρες μετά και τη σχετική γνωμάτευση του αμερικανικού CDC, μέτρο που έχει βάλει στο τραπέζι και η Ρώμη.

Στην Ισπανία, η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει την αυξημένη ζήτηση για δωρεάν rapid test που εξαντλούνται σε χρόνο – ρεκόρ.

Πηγή: ΕΡΤ1
Επιμέλεια: Κλειώ Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος