Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης

Στη φυλακή οδηγείται σήμερα μετά τη μαραθώνια απολογία του την ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο σκηνοθέτης με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Ο πρών καλλιτεχνικός διευθυντής κρατείται στη ΓΑΔΑ όπου αναμένει το χαρτί φυλακιστηρίου και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Ο ίδιος κατά την πολύωρη απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία που του έχει απαγγελθεί. Σε δήλωσή του ο συνήγορoς του σκηνοθέτη, Αλέξης Κούγιας, ανέφερε αμέσως μετά: «Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάπραξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος». 

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αποχώρησε απο τα δικαστήρια χωρίς να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Ο σκηνοθέτης υποστηρίζει πως το χρονικό διάστημα κατά το οποίο κατηγορείται ότι προέβη στις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται, βρισκόταν σε άλλα μέρη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Λιγνάδης θα προσκομίσει ένα ημερολόγιο στο οποίο κατέγραφε γενικά τις κινήσεις του αλλά και το πού βρισκόταν τα δύο επίμαχα διαστήματα.

Στις 2 Αυγούστου 2010, υποστηρίζει ότι δεν ήταν στο σπίτι του στο Μεταξουργείο, σύμφωνα με την πρώτη μήνυση αλλά στην Αίγυπτο, ενώ για τη δεύτερη υπόθεση τον Αύγουστο του 2015 υποστηρίζει ότι δεν ήταν στην Επίδαυρο αλλά στην Ιθάκη, στο σπίτι της φίλης του, πρώην υπουργού Πολιτισμού Ελένης Κούρκουλα, μαζί με τον Ιδιοκτήτη του Action 24 Διονύση Παναγιωτάκη και τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά.

Διαβάστε ακόμη

Οι βαριές κατηγορίες και η γραμμή άμυνας του σκηνοθέτη

Ανακοίνωση δύο εκ των προτεινόμενων μαρτύρων υπεράσπισης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος