Ολοκληρώθηκε η απολογία του Δ. Λιγνάδη – Οι βαριές κατηγορίες και η γραμμή άμυνας του σκηνοθέτη

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη. Ακολούθως θα καταθέσουν 5 μάρτυρες τους οποίους ζήτησε ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης.

Τα άλλοθι που επικαλείται ο Δημήτρης Λιγνάδης εξετάζει η ανακρίτρια από τις 8 το βράδυ, αμέσως μετά την απολογία του κατηγορούμενου. Υποστηρίζει πως το χρονικό διάστημα κατά το οποίο κατηγορείται ότι προέβη στις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται, βρισκόταν σε άλλα μέρη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Λιγνάδης θα προσκομίσει ένα ημερολόγιο στο οποίο κατέγραφε γενικά τις κινήσεις του αλλά και το πού βρισκόταν τα δύο επίμαχα διαστήματα.

Στις 2 Αυγούστου 2010, υποστηρίζει ότι δεν ήταν στο σπίτι του στο Μεταξουργείο, σύμφωνα με την πρώτη μήνυση αλλά στην Αίγυπτο, ενώ για τη δεύτερη υπόθεση τον Αύγουστο του 2015 υποστηρίζει ότι δεν ήταν στην Επίδαυρο αλλά στην Ιθάκη, στο σπίτι της φίλης του,  πρώην υπουργού Πολιτισμού Ελένης Κούρκουλα, μαζί με  τον Ιδιοκτήτη του Action 24 Διονύση Παναγιωτάκη και τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά.

Είναι οι τρεις από τους 5 μάρτυρες που καταθέτουν προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα άλλοθί του.

Μόλις ολοκληρωθούν οι καταθέσεις θα υπάρχει διάσκεψη ανακρίτριας και εισαγγελέα για να αποφασίσουν αν θα προφυλακιστεί ή όχι. Να θυμίσουμε πάντως ότι η ανακρίτρια είχε συμφωνήσει στο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη σύμφωνα με το οποίο είναι ύποπτος για τέλεση νέων αδικημάτων.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης απολογούνταν από τις 3 το μεσημέρι στο ανακριτικό γραφείο για τους 2 βιασμούς ανήλικων αγοριών, για τους οποίους κατηγορείται, και τις μαρτυρίες για σεξουαλικές επαφές με ανήλικα αγόρια.

Ο ίδιος διατρανώνει ότι είναι αθώος.

Πίσω από τις ψευδείς μηνύσεις και τις κατασκευασμένες μαρτυρίες, υποστηρίζει ο Δημήτρης Λιγνάδης, κρύβεται η αντιπαράθεσή του με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών αλλά και τον ίδιο το Σπύρο Μπιμπίλα.

“Η υπόθεση αυτή είναι κατασκευασμένη από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεσή μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΔΣ και ιδίως με τον Πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Τα πρόσωπα αυτά με φθονούν από τότε που ξεκίνησα την καριέρα μου”, δηλώνει ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο κατηγορούμενος προχωρά ακόμα περισσότερο, υποστηρίζοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι άνθρωποι από το ΣΕΗ είναι οι ηθικοί αυτουργοί της εξόντωσής του.

«Δεν υπάρχει αντιπαράθεση χρόνων με το ΔΣ του ΣΕΗ γιατί απλώς η σημερινή διοίκηση Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών εξελέγη τον Ιούνιο του 2020. Μέχρι και την ημέρα της παραίτησής του, ο Δ. Λιγνάδης, βρισκόταν σε συνεχείς συζητήσεις και σε αγαστή συνεργασία μαζί μας. Εφόσον ένιωθε τόση εχθρότητα από τις διοικήσεις του ΣΕΗ, γιατί ποτέ δεν ζήτησε να διαγραφεί αλλά παραμένει μέλος του έως και σήμερα; Αν αυτή είναι η υπερασπιστική του γραμμή, ειλικρινά τον λυπάμαι γιατί με τέτοια επιχειρήματα στην ουσία πυροβολεί τα πόδια του», αναφέρει η ταμίας ΔΣ του ΣΕΗ Τέτα Κωνσταντά.

Νωρίτερα και ύστερα από 4ωρη συνεδρίαση, το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα ακυρότητας της προδικασίας που είχε υποβάλλει την Τετάρτη στην ανακρίτρια, ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος