Μαραθώνια κατάθεση του “Σαράφη”-Σήμερα η κατάθεση της “Κελέση” (video)

Ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα η μαραθώνια κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη». Η κατάθεση έγινε με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά φωνής και καμία οπτική επαφή με τα μέλη της Προανακριτικής, καθώς ο ίδιος ήταν στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ και οι βουλευτές στον 14ο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας κατέθεσε πως δεν γνωρίζει κανέναν πολιτικό που να πήρε χρήματα, και πως όσα είχε καταθέσει ήταν απλώς μεταφορά φημών που άκουσε.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» που προσήλθε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, υπό άκρα μυστικότητα και με όλα τα μέτρα προστασίας, κατέθεσε με ηχητικά μέσα αλλοίωσης της φωνής του, ευρισκόμενος σε άλλον όροφο και χώρο από αυτόν που βρίσκονταν ο πρόεδρος Ιωάννης Μπούγας και τα τρία μέλη της προκαταρκτικής Επιτροπής Θανάσης Πλεύρης (NΔ), Σπύρος Λάππας (ΣΥΡΙΖΑ), Βασίλης Κεγκέρογλου (Κίνημα Αλλαγής).
Eκ διαμέτρου αντίθετες οι πληροφορίες από βουλευτές της κυβέρνησης από τη μία πλευρά, και του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, σχετικά με την κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα για την υπόθεση της Novartis με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης».

Σύμφωνα, με κυβερνητικούς βουλευτές ο «Σαράφης» ανακάλεσε όσα έχει δηλώσει παλαιότερα και ανέφερε ότι δεν έχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει τον χρηματισμό πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα ωστόσο με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο «Σαράφης» επιβεβαίωσε όλα όσα έχει καταθέσει στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, περιγράφοντας με λεπτομέρειες και στοιχεία, το πώς ακριβώς στήθηκε το σκάνδαλο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ανέφερε ότι αποκαλύπτεται η πολιτική σκευωρία που είχε εξυφανθεί.

Στη μία το μεσημέρι της Τρίτης, η επιτροπή εξετάζει στη ΓΑΔΑ την προστατευόμενη μάρτυρα «Αικατερίνη Κελέση». Θα υπάρξει μια ακόμη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής, το πρωί της Τρίτης κατά την οποία είναι προγραμματισμένη η κατάθεση του Δ. Τζανακόπουλου.

Σχετική είδηση: Μαραθώνια κατάθεση του «Μάξιμου Σαράφη» στη ΓΑΔΑ – Την Τρίτη η σειρά της «Αικατερίνης Κελέση»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος