Μαραθώνια κατάθεση του «Μάξιμου Σαράφη» στη ΓΑΔΑ – Την Τρίτη η σειρά της «Αικατερίνης Κελέση»

Σχεδόν ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε από την αρμόδια προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η μαραθώνια εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης»!

Η κατάθεση ξεκίνησε γύρω στις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ διήρκησε για περισσότερες από 8 ώρες. Ο προστατευόμενος μάρτυρας βρίσκονταν σε ειδικό χώρο στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ, ενώ οι βουλευτές στον 14ο όροφο του κτηρίου. Δεν υπήρχε οπτική επαφή, παρά μόνο ηχητική κι αυτό με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά φωνής.

Τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής αποχώρησαν γύρω στη 01:00 από τη ΓΑΔΑ, χωρίς να κάνουν δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες.

Όσον αφορά το τι ακριβώς ειπώθηκε από τον «Μάξιμο Σαράφη» κατά τη διαδικασία, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρουν διαφορετική εικόνα. Σημείο ταύτισης αποτελεί ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας φέρεται να υποστήριξε ότι «δεν είδα ποτέ μου πολιτικό πρόσωπο να παίρνει χρήματα χέρι με χέρι».

Σε άλλη ερώτηση των βουλευτών για έγγραφο που τον εμφανίζει ως μάρτυρα του FBI, φέρεται να απάντησε ότι πρόκειται για ανακρίβεια ενώ αρνήθηκε να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τους μάρτυρες Νίκο Μανιαδάκη, Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη και Εμμανουήλ Βουλκίδη.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί το πρωί της Τρίτης, όπου είναι προγραμματισμένο να καταθέσει ως μάρτυρας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας είναι προγραμματισμένη η κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρος «Αικατερίνης Κελέση».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος