Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος της Αστυνομίας στα αεροσκάφη της Emirates – Δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και στο δεύτερο αεροπλάνο της Emirates που κατευθυνόταν στη Ν. Υόρκη και επέστρεψε στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά από πληροφορίες που έλαβε η ΕΛ.ΑΣ. από την CIA για ύποπτο άτομο που επέβαινε σε αυτό. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας δεν εντοπίστηκε «το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο».

Επιβάτες της πτήσης που έχουν περάσει τον έλεγχο, επιβιβάστηκαν σε πούλμαν και κατευθύνονται σε ξενοδοχείο στα Νότια Προάστια στο οποίο θα διανυκτερεύσουν καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα ταξιδέψουν με νέα πτήση που δρομολογείται για το βράδυ της Παρασκευής στις 20:00 περίπου.

Έγινε έλεγχος και στο πρώτο αεροπλάνο που είχε προορισμό το Ντουμπάι και το οποίο δεν απογειώθηκε – δόθηκε σήμα στον πιλότο πριν από την απογείωση – χωρίς να διαπιστωθεί τίποτα ύποπτο.

Τα 2 μαχητικά F-16 που απογειώθηκαν από την Κρήτη, για να συνοδέψουν το δεύτερο αεροσκάφος της Emirates, επέστρεψαν στη βάση τους μόλις προσγειώθηκε το εν λόγω αεροσκάφος στο «Βενιζέλος».

Για την υπόθεση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε επικοινωνία με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο».

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος